41

Odp: Psy rasowe

Ja mam fajnego mieszańca. z kotami śpi, kury nie ruszy, do każdego człowieka przyjacielski a juz kilka lisów dopadł w tym jednego w szczerym polu. musiałem mu troche pomóc bo sam niedałby sobie rady bo mały (siega do połowy łydki) kune też wykończył ale juz bez pomocy. drugi to duzy (prawie owczarek niemiecki) dobry stróż jak ktoś wejdzie w jego zasieg to wiem ze w nogę nie ugryzie, bo od razu do gardła idzie

Rolnik z powołania:-)

42 Ostatnio edytowany przez Roberto323 (2015-01-23 19:39:00)

A ja mam Bernardyna długowłosego - Sonia to idealny alkomat dla pracowników. Po jej zachowaniu wiem, który jest "wczorajszy":) Psy w okolicy nie mają szans, muszą się jej podporządkować. Dla domowników bardzo uległa. Trochę zjada, ale jest dobrym stróżem.

43

Na dniach oszczeni mi się bernardynka więc niedługo będę przyjmował zapisy na szczeniaki. Dwa poprzednie mioty rozeszły się jak świeże bułeczki .

44

Po ile pchasz?

45

Ja mam mieszańca  bernardynki  z nieczystym  owczarkiem nienieckim  .   Maść bernardyna , łep owczarka, masa  mniejsza i apetyt umiarkowany . Kilera z niej nie będzie,  łasi sie i bawi z każdym ale o to mi chodziło aby tylko zaszczekała . Jest nieposłuszna i cwana .  Niestety trochę podgryza za nogi  co by tu poradzić ? Karcenie  pomaga na  krótko .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

46

Nie myj nóg tongue

47

Stachu oddaję za darmo tylko karmę za 200zł musisz u mnie kupić .

48

Grzegorz89 napisał/a:

Nie myj nóg tongue

To też próbowałem skutek odwrotny big_smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

49

koseś napisał/a:

Stachu oddaję za darmo tylko karmę za 200zł musisz u mnie kupić .

Swego czasu na giełdzie samochodowej w Ciechanowie, gdy zabroniono handlu pieskami ludzie sprzedawali smycze, pies był gratis. Oczywiście na ten trick, zbyt długo nie dali pohandlować.

50

Mój pies jest właśnie z Ciechanowa smile I co by nie mówił to bardzo mądre psy .

51

Eh same biedy. Moja Suczka wczoraj uciekla. Puscilem ją zeby polatała jak zawsze dookoła... Dzis z rana przychodze i nie ma jej.. Ciekawe wróci ? Czy jak uciekla to juz marne szanse? A jak nic z tego bede szukal nowego pieska... sad

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

U mnie dwa zginęły bez śladu,myśle,że ktoś je załatwł,bo nawet od domu nie odchodziły przez tyle lat.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

53

Właśnie się oszczeniła  mi się suczka bernardynka .

54

Chetnie bym przyjal ale znalazlem swoja zgube wink poleciala kurde za jakims psem i oo...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

55 Ostatnio edytowany przez androl (2015-08-29 21:40:19)

Ja natomiast za 1q mieszanki jęcz+psz miesiąc temu kupiłem od hodowcy 2,5 roczną sukę owczarka niemieckiego, zdyskwalifikowana z hodowli przez wadę szczeki, ja jej nie widzę, pięknie się zaaklimatyzowała, w hodowli nikt się nad psami nie rozczula więc szybko wyczuła że tu jest jej dobrze.

56

odswierze temat. Szukam, a raczej dopiero na wiosne bede szukał tak na powaznie psa. To ma byc pies do pilnowania gospodarstwa, ma byc madry łatwy w tresowaniu i posłuszny dla domowników a agresywny dla obcych. NA chwile obecna rozważam owczarka niemieckiego. to dobry wybór?

Rolnik z powołania:-)

57

Ja z mojej suki owczarka jestem zadowolony, bierz jednak szczeniaka.

58

Ja kiedyś gadałem z jednym "hodowcą" myśliwym, a raczej chyba kłusownikiem jest, to mówił że ostatni pies jakiego by chciał to owczarek.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

59

Na gospodarstwo jeśli są zwierzęta to na pewno nie wyżła niemieckiego jak i innego typowo myśliwskiego. Brat miał to populacja kotów i kur w krótkim czasie uległa szybkiej redukcji. Fakt że życie to w sobie miał. Na polowanie byłby super.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

60

Jeżeli chodzi o owczarka to jak pisałem, szczeniaka. Te psy można nauczyć wszystkiego !, może być super przyjacielem jak i zabójcą. Mój kolega który mieszka w Ciechanowie na osiedlu domków jednorodzinnych wytresował go na takiego pluszaka (ciapę) że szok.