161

Odp: hodowla trzody chlewnej,chlewnie i wyposażenie

nie mówie ze ktoś robi kogoś w wała.poprostu jak rynek sie zasyci(czyt. Agri itp.)to ceny beda inne-takie prawo rynku.
juz wole zmienić branze niz wyrzucać gnój od cudzych świn.
dla mnie to powolne zabijanie polskich hodowli.chów a hodowla to dwa rózne pojęcia.

162

Laszek napisał/a:

No co do drobiu to u nas heniu stawia tyle nowych kurników że głowa boli, nie wiem kto to będzie jadł... Ale u niego ten plus że ma wszystko swoje- wylęgarnie, kurniki, mieszalnie pasz i zakłady mięsne oraz sklepy. Żadnych pośredników

Export. Unia nie sprzedaje ruskim. Wiec ruskie kurczaka w brazylii kupują.  Brazylia mniej sprzedaje w unii. My sprzedajemy coraz więcej.  Koło sie zamyka. Zabojady płaczą bo ich fermy do historii przechodza. Koszty mają za duze. Drobiarstwo rocznie notuje ponad 10% wzrost produkcji. Kiedys to sie skonczy.

163

Z tym tuczem kontraktowym to jest tak jak by chodzić do pracy tyle że na własnym podwórku. Zawsze można umowę rozwiązać jak coś komuś się nie podoba. Osobiście to nadal mam swój towar (prosięta kupuję) ale co do kontraktowego to cały czas jeszcze o tym myślę...

E 516 na części
Telefon 695 076 269