Odp: Pompa wspomagania
W innych ciągnikach palcem wskazującym mogę drugi stopień wycisnąć, jest o wiele lżej niż w osobówce.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa wspomagania
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W innych ciągnikach palcem wskazującym mogę drugi stopień wycisnąć, jest o wiele lżej niż w osobówce.
o co chodzi po nocy stania z nowa pompa odpalam ciagnik i wszystko pracuje jak ta lala a wczorag godzine jeszcze grzebalem i ni cholere jak reka odjol
Zawsze trzeba odpowietrzyć. Koszt naprawy banalny a ile radości.
no tak pompa i trybik koszt 200zl a pracuje bez zarzutu a w agromie za nowa pompe oryginalnal oczywiscie ok 600zl jak by nie patrzec 400 w kieszeni
Wspomaganie mi słabo działa. Myślę, że to za mały stan oleju. Gdzie się dolewa olej do orbitrolu ? Jaki to ma być olej ? Czy ten układ jest zamknięty, czy połączony z całym układem hydraulicznym ?
Dolej do zbiornika hydrauliki bo wszystko jest połączone.
A gdzie jest ten zbiornik ?
Zbiornik oleju jest za zbiornikiem paliwa, w masce jest klapka a pod nią dość duży korek tam wlewasz olej hydrauliczny
No i musi być dobry olej, u mnie jak dolałem hydrauliczny to sie piana zrobiła, spuściłem to gówno i zalałem hydraulicznym lhl 46 a po zmianie pompy na ruską to naprawde w żadnej osobówce nie kręciłem tak lekko kierownicą
Dzięki, znalazłem ten zbiorniczek, sucho, że aż echo idzie. Czy ten zbiorniczek jest na olej do całego układu hydraulicznego, czy tylko do orbitrola?
Zmieniłeś pompę na ruską ? Podaj więcej szczegółów linki , zdjęcia itp
Kolego wszystko o co pytasz już na tym forum było opisane.
Olej w tym zbiorniku do całego układu hydraulicznego, ok 40litrów, najlepiej spuść stary i zmień na nowy
Kiedyś wykręciłem z autolawety takie coś
http://www.farmexpert.pl/pompa_p_3a_fad … 12338.aspx
Leży na stole i zastanawiam się czy nie adoptować tego do ZT 325 do wspomagań?
Jakiś error wyskakuje
Już działa
Marek na pierwszy rzut oka to ona wygląda identycznie jak główna w ostrówku, więc do wspomagania to byłaby trochę przesadzona.
31 cm3 na wspomaganie ? wystarczy 16
Tak, ale ta jest za darmo, a każdą inną trzeba kupić.
a ja zrobiłem patent na odpowietrzanie pompy wspomagania po demontażu i ponownym zakładaniu jej podchodzę odkręcam korek i sam mi się odpowietrza potem zakręcam i jest ok:
nie lepiej wymienić uszczelniacz na pompie.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa wspomagania
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo