1,701 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2015-09-05 08:06:58)

Odp: Pszenica

Sailor wyglądał ładnie a wyszedł słabo w tym roku. Julius zredukował kłos, mimo to sypał ok 7ton. Tylko julius gorzej wyglądał, bo grzyby go bardziej brały.

1,702

ja chba wezme arkadie i sailor od tego goscia co zawsze, moze cos utarguje i juliusa od drugiego chyba ze mu dakota przejdzie kwalifikacje to bede miał problem.
Linus to w papierach rewelacja

Rolnik z powołania:-)

1,703

Widziałem linusa na żywo i mimo, że słabo wyglądał na polu to sypał ładnie, chyba posieję z 1 ha na rozmnożenie bo za tonę 2000 wołają.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,704

Kolega jak raz posiał Linusa to o innych zbożach zapomniał teraz tak kombinuje aby siać rzepak i Linusa na poletkach tak się wyróżnia że ciężko się dopchać.

1,705

MAREKPE napisał/a:

Widziałem linusa na żywo i mimo, że słabo wyglądał na polu to sypał ładnie, chyba posieję z 1 ha na rozmnożenie bo za tonę 2000 wołają.

Linus w tamtym roku 11 ton z ha smile W tym roku miałem Sailora i po 2 miesięcznej suszy wyszło 6.67t z ha. Sailor na lepszą glebę.

1,706

MAREKPE napisał/a:

Marku u nas Linus 2140 zł za tonę zamówiłem sobie na próbę.

1,707

W Chemirolu 1990 netto w big-bagu. Za mały worek dopłata 40 zł/t. Przy zamówieniu powyżej 3 ton upust 3%.

1,708

Jaką zaprawę skuteczną polecacie do materiału siewnego?

1,709

ps jaki macie najlepszy i najszybszy sposób na zaprawianie ?

1,710

Żmijka z dyszą na samym dole. Mierzysz wydatek żmijki na minute i wydatek cieczy na dyszy też na minute. I wiesz już jak mocno zaprawee rozcieńczyć. Żmijka minimum 4m co dobrze wymiesza.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,711

mieszałka typu betoniarka a zaprawa to PROBIOTYK [skuteczny i nietoksyczny dla obsługi] cena-12zł/1q ziarna

1,712

Robiłeś porównanie co do zaprawiania chemią, a probiotykiem? I jakim konkretnie zaprawiasz? Puki co chemia wychodzi mi tylko 3zł/q wi3c nie zamierzam sie przestawiać, ale warto wiedzieć wiecej:-)

1,713

Od paru lat Scenic.

1,714

Ja zaprawiałem zawsze na sucho ale to już nie dla mnie! Mam żmijkę z koszem 6m i nie rozumiem o co chodzi z tą dyszą.

1,715

10cm od dołu wiercisz w rurze otwór montujesz nad nim dysze do opryskiwacza najlepiej czrwona lub czarna. Dajesz do niej wężyk połączony przez zawór z kilkulitrowym zbiorniczkiem ciśnieniowym. Od sprężarki podłączasz powietrze ze stałym ciśnieniem. Starczy te 2atm. Do zbiorniczka dajesz zaprawę, najlepiej jakaś nie zawiesinowa. Wlączasz żmijkie, puszczasz zaprawe i sypiesz ziarno. Najlepiej we dwôch co nadążysz za żmijką....

1,716

http://www.simexagro.sk/e-shop/image/ca … 28x228.jpg
do mnie od kilku już lat taka przyjeżdża zaprawiać, najlepiej idzie jak się wszystko ma w big-bagach. Robota idzie jak szalona

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,717

Trzeba będzie spróbować dzięki za info. Jeszcze myślałem tak! Mam jeszcze żmijkę 9m ze szczelnym koszem i samochód z klapką i wywrotką na tył. Jak bym wlał wiadro zawiesiny do szczelnego kosza i sypał z auta to i tak zaprawa by się cofała. Co Wy na to? Za dużo by poszło czy było by ok?

1,718

dosc ciekawe http://www.farmer.pl/technika-rolnicza/ … 59649.html

1,719

to samo o czym pisze Bamberas, tylko drobna różnica w cenie smile

1,720

No rzeczywiście 3500zł to wolę pomysł Bamrerasa big_smile