Odp: Podłoże po pieczarkach
25zł za tonę pomiotu to super cena, u mnie woła za metr sześcienny suchego,z trocinami 30zł...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Podłoże po pieczarkach
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
25zł za tonę pomiotu to super cena, u mnie woła za metr sześcienny suchego,z trocinami 30zł...
25zł ocipieli przecież to odpad po produkcyjny i oni oddają to za darmo ... śmiech
ile hmm patelnia na 2 ha
Wojtas 27-30 wanien dziennie jest pomiotu i wyobraź sobie że nowych klientów nie przyjmują jest tyle chętnych. Ja daje po 20 ton pod qq
PS.
Masz niedaleko siebie fermę Wożniaka obok A4 mozna podjechac zapytac podejrzewam że nie ma szans na odbiór. Chłopak który mi dostarcza wozi czasami aż za Nysę (opolskie)
tylko z pomiotem trzeba uważać, bo na mazowszu paru osobom wyszły antybiotyki w ziarnie pszenicy posianej na pomiocie, i mają problem bo ładnie wyjałowili sobie ziemię
a co lebsze pomiot kurzy czy podłoze po pieczarkowe
każdy nawóz naturalny jest dobry, i jeśli jest możliwość trzeba go używać. Obornik, kurzak, gnojówa, podłoże z pieczarek, poferment z biogazowni, osady z oczyszczalni.... wszystko dobre, mniam
dobre i w miarę tanie
panowie mam jeszcze jedno pytanie czym rozwieść pomiot kurzy na pole mam 4 tonowy polski rozrzutnik poradzi kobie z tym jak jeżdzicie czym to rozwozicie jak ustawiacie maszyny dzięki za podpowiedzi z góry
Ja mam czeskiego rura 55 daje spokojnie radę tak na 5-6 metrów
Najlepiej rozrzutnik talerzowy ale jak się takiego nie ma to każdy jest dobry
Panowie stosował ktoś pod qq mam możliwość brania po 25 -35 ton co tydzień i tak się zastanawiam czy zamiast pomiotu nie łyknąć tego czy to też tak działa jak pomiot kurzy tam widać efekty gołym okiem ile trzeba by sypnąć na hektar. Mam zostawione 7 h pod qq gdzie tylko jest ruszone na głęboko gruberem i wiosna ma być rozrzucony pomiot.
Podłoże jest gratis tylko trza swój transport podstawiać.
Macie jakieś doświadczenia pod kukurydzę.
Nie ma co tego porównywać do kurzaka
ja brałbym jak za darmo
Czysta próchnica i to za nie dużą kase. Tym nie przedawkujesz.
Fajny temat tylko ta folia na workach . mieszałem z kupą kury i to było ok . polecam . ale jak to odbierałem to z pieczarkarni wywalone na kupę pomieszane z folią. nie fajnie ,,
Czysta próchnica i to za nie dużą kase. Tym nie przedawkujesz.
w łasnie jak jestesmy w temacie próchnicy to ile wy macie? ?ja na polach mam 1,3-1,5% tylko na zębach wiecej
Gdybym miał dostęp do podłoża to bym brał... tylko nie walił po 140 ton.
Ludzie to dają na pole. Ale niektórzy już mieli problem z racji zbyt wysokiego pH
Fajny temat tylko ta folia na workach . mieszałem z kupą kury i to było ok . polecam . ale jak to odbierałem to z pieczarkarni wywalone na kupę pomieszane z folią. nie fajnie ,,
Facet twierdzi że załadunek mechaniczny prosto z haki produkcyjnej w zasadzie za koszy paliwa.
PS.
Na dzień dzisiejszy wanna z pomiotem i transportem na pole 930 zł.
U nas jeszcze 45 zł tona czekam aż się opanują. OSN, ich szybko wyleczy..
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Podłoże po pieczarkach
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo