Odp: Kukurydza Na Ziarno
miałem kosić jutro przyjechali wczoraj u nas też tragedia od 5 do 8 ton zależy od pola kierowcy z wanien mówili że w tym roku co odwozili to plon 1,5 do 7 ton masakra.:(:(:(
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 43 44 45 46 47 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
miałem kosić jutro przyjechali wczoraj u nas też tragedia od 5 do 8 ton zależy od pola kierowcy z wanien mówili że w tym roku co odwozili to plon 1,5 do 7 ton masakra.:(:(:(
Pietia to w przyszłym roku ile siejesz?
mam jeszcze widmo kary za nie odstawiony towar czekam na protokół z gminy oszacowane strat mam 50% zobaczymy co z tego będzie.
Pietia to masz już wszystko skoszone? Jaki średni plon wyszedł?
Tak we wtorek skoszone dziś talerzowałem ściernisko średnio sedno niecałe 7 ton przy wilgotności 25%
to bomba .też bym tak chciał
Tak i jeszcze kara czeka do zapłacenia w tym roku za wszelką cenę chcą ze wszystkich ją ściągnąć mam protokóły suszy i właśnie piszę pismo o umożenie zobaczymy co z tego wyjdzie.
sarast i le siejesz rocznie qq
kosił mi chłopak JD w540 to twierdzi że na godzinę koszenia do 50 litrów co dziennie tankuje miedzy 400-500 litrów
pietia masz rację kolega ma T550 i wciąga w zalezności od ilości słomy i obciążenia maszyny 40-58lna godzinę
Tak i jeszcze kara czeka do zapłacenia w tym roku za wszelką cenę chcą ze wszystkich ją ściągnąć mam protokóły suszy i właśnie piszę pismo o umożenie zobaczymy co z tego wyjdzie.
sarast i le siejesz rocznie qq
kosił mi chłopak JD w540 to twierdzi że na godzinę koszenia do 50 litrów co dziennie tankuje miedzy 400-500 litrów
sieje z bratem 100 ha kuku i zwiekszam w nastepnym roku do 140ha . raz nie zawsze kiepsko. PS. ja najpierw się dogadałem że 500 ton w kontrakcie nam na połowę odpuszczą ale chcę to od nich na piśmie zanim zaczną odbierać , i szukam innego odbiorcy bo do nich nie będzie pasowało oddawać kuku. tej co niby nie mam, całe życie kombinuj zeby cię nie wydymali .
całe życie kombinuj zeby cię nie wydymali .
Żeby cię wydymali mniej
ot to to
W Agrifarmie zaczęli kosić. Lexion nie ma co robić a chłopaki z przyczepami to już w ogóle. Plon w granicach 3-3,5.... Masakra
moja czeka nastepny tydzień szacuje i jazda aż się boję.
Sąsiad co roku siał kilkaset ha kukurydzy na ziarno w tym roku wszystko ścina na kiszonkę bo kolby marne a kiszonka z pewnością się sprzeda dla krowiarzy w przyzwoitej cenie . I tak się spytam ile może kosztować tona kiszonki z kukurydzy ?
32 euro tona u mnie niemcy odbierają, na biomase ale wymagania jak dobra dla krów,
u nas pierwszy raz się z tym spotkałem kosił kombajn CASE normalnie kuku na ziarno a cieczkę i wszystko co z sit zostało zbierane przez jakieś urzadzenie na przyczepę i usypywana hałda na polu takiej jakby sieczki wydaje mi sie że równiez na biomasę ... to tak jakby skosić kuku i mieć 2razy zysk z ziarna i biomasy ... ciekawe
Jak u was z wilgotnością? Zerwałem dziś kilka kolb to zbrakło skali na wilgotnościomierzu a mierzy do 50%. Nie wiem kiedy zgubi tą wilgotność ale w sumie mamy dopiero początek października więc nie ma co panikować
26 na kręconym wilgotnościomierzu i wszystko jest gotowe.
a prawda to ze jak przejdzie przez kombajn to wzrasta wilgotność?
Strony Poprzednia 1 … 43 44 45 46 47 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo