Odp: Problem z krową
12 opakowań drożdży babuni po 4 co 12 godzin, mojej pomogło
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Problem z krową
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
12 opakowań drożdży babuni po 4 co 12 godzin, mojej pomogło
Przetoczyć treść żwacza od zdrowej krowy i wlewki energrtyczne.Krowa po wycieleniu?
Właśnie nie Kamil.. Zacielona jest już 3 mieś.. Dostała jakieś ketozy czy cuś i potem się zaczeło...
W takim razie najlepiej pobrać sondą treść żwacza od zdrowej i jej przetoczyć to trochę ruszy albo Birumen,Biopropil itp. wlewki energetyczne z gliceryny żeby jeszcze pożyła chociaż nie jje lub jak radzi Marekpe drożdże babuni i wlewy do nich dobrze dorzucić też jakieś witaminy tak ze 200 g do każdej wlewki.
Dzieki Kamil za rady, spobuje ja podratowac
Nie wiem czy juz nie jest po wątrobie.
Krowy udawało się już z gorszych sytuacji wyprowadzać także spokojnie. Możesz ją jeszcze na spacerki po podwórku puszczać przy okazji trochę podwórko wytnie.
Karol323 i jak twoja krowa?
Struga dziś była... Podnieśliśmy ją przyrządem na turze i mówie patrz zdechła, tata no gdzie oczami mryga... Położyliśmy i Pa Pa... Zaczynało się już lepiej jej się robić ale to już ostatnie podrygi...
Zbyt długo z nią czekaliście dlatego było za późno.
Juz wczesniej wczesniej zaczynalo sie z nia robic cos. Dalismy dla niej Bolusa, Energetyki itp i sie poprawilo lecz nie do konca wiec zadzwonilismy do weterynarza i on probowal.. Niestety ale bardzo wydajna byla i trzeba bardzo uwazac i za to nie inwestujemy w HF tylko w Simy.. Dlugo weterynarz przyjezdzal i tak wychodzilo ze trzymal ja juz tylko Antybiotyk..
Z objawów ketoza
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Problem z krową
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo