Odp: Kukurydza Na Ziarno
Prawda, o jakieś oczko dwa. Ja już prawie po kampanii. Wilgotności super od 20- 25% ale wydajność - najgorsza w mojej karierze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 44 45 46 47 48 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Prawda, o jakieś oczko dwa. Ja już prawie po kampanii. Wilgotności super od 20- 25% ale wydajność - najgorsza w mojej karierze.
Ewentualnie sprawdzę na innym wilgotnosciomierzu, mój może robi mnie w balona
U mnie też wilgotność buja się pod 40 % .Nie wiem ,jak to może być jedne rządki kuku sucha i wiszą kolby ,a inne obok zielone i tak na przemian .Plon spodziewam się ok 10 ton ,bo kolby piękne .
u mnie plon ok 4t przy wilgotności 20%
Sąsiedzi koszą kuku cały czas plon mizerny 3-3,5 tony z ha do 40 % .Miejscami ostro wypalona i odbiła i teraz nabija % w masie .
Po sąsiedzku co jest pole Agrifarmu to na jednej działce 15 ha omacnica szaleje, rośliny w połowie połamane
Omonica coś musi jeść lepiej u nich niż u nas :-)
A próbował ktoś kruszynka wieszać ???
U mnie odpukać uszkodzenia omonicy minimalne ,to już więcej sarny uszkodziły .
Kolega dziś skosił, miał jeden ha na ziarno i dało mu 8 ton, wilgotność 25%. Miał na prawdę ładną
Jedna działka wykoszona. Z 5 ha dało 15 ton suchej już. Zarobić nie zarobiłem ale najważniejsze że nie dołożyłem. Wynik na 0
U nas kukurydze od 1,5 do 3,5t sypią. Chwała Bogu nie sieję!
Jednego roku stracisz a jednego zyskasz. Loteria
W tym roku straciłeś na tonach a w zeszłym na cenie ..........
Jedna działka wykoszona. Z 5 ha dało 15 ton suchej już. Zarobić nie zarobiłem ale najważniejsze że nie dołożyłem. Wynik na 0
Nie było chętnych żeby kupić na kiszonkę ? znajomy sprzedał po 3,9 tyś. zł./ha i mówi że jest co najmniej po 3 tyś. do przodu na 1 ha.
Laszek napisał/a:Jedna działka wykoszona. Z 5 ha dało 15 ton suchej już. Zarobić nie zarobiłem ale najważniejsze że nie dołożyłem. Wynik na 0
Nie było chętnych żeby kupić na kiszonkę ? znajomy sprzedał po 3,9 tyś. zł./ha i mówi że jest co najmniej po 3 tyś. do przodu na 1 ha.
po 60 ton dawała na kiszonkę że 3 tys jest do przodu no proszę nie powtarzaj dyrdymał .
Sarast on liczył porównując do plonu jaki by zebrał na ziarno, a nie zebrał by więcej niż Laszek, ot to taka jego dyrdymała.
niema ziarna to też niema słomy to tak działa . robię kukurydze od lat innej opcji nie ma.
Nie było słomy i wiedział że nie będzie ziarna ludzie powystawiali do sprzedania po 5 - 6 tyś. hektar on 5 tyś. trafił się kupiec z sąsiedniej wioski, długo się nie zastanawiał bo tych ofert robiło się coraz więcej, u nas niemcy nie kupują.
to zrobili interesy życia?? bo z 5 tonowej kuku. na ziarno to na max .w tym roku 20 ton słomy . pogratulować zakupu. ale jak pasowało to podniecać się nie ma o co.
Strony Poprzednia 1 … 44 45 46 47 48 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo