1

Temat: sprzedam talerzówkę rumuńską

jak w temacie talerze 80 cm waga ok 25-30 kg-talerz cała z niemiec

2

Odp: sprzedam talerzówkę rumuńską

Daj zdjęcia, bo ja szukam czegoś naprawdę ciężkiego.

3

cena  :wow:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

4

Z czego ten talerz że 25 kg waży?

To nie trzeba orać jak talerz wejdzie 40 cm w ziemie wink a jaka szerokość?, jaka moc potrzebna?

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

6

od ruskiej talerzówki nowy waży ok 14 kga ma 65 cm i grubość wewnątrz ok 7-8 mm
ten ma wysokość 80cm i grubośc ok 12-14 mm więc waży
taką talerzówkę ma kolega - maksx
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel … cd2d2.html
bardziej na części gdyż ma przecięty wózek gdyż byłby problem z dowozem z Niemiec Tirem
waga ok 3,5- 4t koledzy ruska 3,6 m to jest skromna przy niej ale do zrobienia
ja kupiłem we wrześniu ruską 3,2 m na nowych talerzach 65 cm i rozłożyłem na maxa to mi w Reni 120,54 brakowało koni jak weszła na maxa po osie  a z 4 obrotową sobie daje spoko radę
chętny klient ma taką to ciąga 240 km ale po kukurydzy zamiast orki
kolega bombay pisze że znajomy ciąga johnem 180 km ale one lubią on i dadzą radę
u nas w Ampol-merolu 150km orał 5 obrotową ale jak zobaczyli ile łyknął to już tylko 4 skiby i na poprzeczniaki

7

Jacy przed przed przecięciem wózka normalnie była sprawna? Ona normalnie ma koła podporowe do transportu? Ile ona ma szerokości? Jakby wał dorobić do niej, to nie waliłaby po samą ramę i  wał ładnie zagęszczałby. Powiedz ile wg. Ciebie to jest warte? Takie talerze, to do końca życia big_smile

8

A czasem coś takiego nie miał kiedyś  koseś ????

9 Ostatnio edytowany przez jacy (2015-10-18 08:43:02)

była cała kompletna  ma 40 talerzy, wózek, siłowniki  cena 7 tys - czyli jak za złom użytkowy szerokość chyba 4m, ale fakt prawie do końca życia
zawsze można sobie skrócić ,sam myślałem nad tym żeby zamiast orki  ale brak czasu i samemu to się nie da a ojca ani teścia nie mam.
znajduje się ona 20 km od Bydgoszczy.

10

Odezwę się do Ciebie jak się obrobię. Trochę daleko mamy do siebie.... Zdjęcia i tak mógłbyś na wolnym czasie wrzucić, żeby dokładniej zobrazować.

11

Nie ja takiej nie mam ,mam john deera i po kukurydzy kiszonkowej jak było mokro to przy 4,5m  fastrac nie miał szans uciągnąć ją 10km/h bo potrafiła zagłębić się po samą oś. ale jak ją się podtrzymało trochę na kołach to szło aż miło .
@Jacy nie wiem jak u was ale w moich stronach johny  serii 7... i 8...  to podstawowe ciągniki w gospodarstwach wielkoobszarowych i rozmawiając z właścicielami to innych marek na swoich polach nie chcą widzieć ,a na testach często mają NH Case i Clasy .

12

Był to rok chyba 1990 zamówiłem w SKR usługę talerzowania ciężką talerzówką V marki nie kojarzę, pola po qq zebranej na ccm. Wjechał w pole a ona jedzie sobie po wierzchu, traktorzysta ustawił ją bardziej na skos i wchodziła pięknie. Zagłębianie ciężkich talerzówek V więc chyba można regulować ustawiając większy lub mniejszy skos.

13

A talerze ma mocowane na kwadratowej czy okrągłej ośce ??

14

jak masz kasę i chcesz konkretny ciągnik a tobie to bez różnicy czy spali 18 l/ha czy 28 l/ha to na pewno john znam kilku co na nh krew zalewa np sąsiad kolegi kupił nowego nh a jak przyszło do orki pod rzepak to orał starym ursusem a serwis przyjechał po 3 dniach  do tego krótki i skacze  części do wszystkiego co nh to gówno i jeszcze drogie  są  u nas 2 obszarowcy
1 ma same case
2 kase i nh
ale ogólnie johny

Grzegorz89 za jakiś czas może być za późno jak ktoś chętny to można zobaczyć i dać zaliczkę
bo może pójść jako dawca a talerze 40x150 = 6000 +2 tony złomu=1600zł