1 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-11-11 16:36:00)

Temat: ciągnik

Panowie Wiecie że na młodego rolnika od tego roku można kupować używki....
Jak by co to szukam ciągnika który zastąpiłby 323
do 45 tyś
Tylko pewniaki tj maszyny które znacie

2

Odp: ciągnik

A te używki noe mają ograniczenia co do wieku?

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

3

do 5 lat nie czasem?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

4 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-11-11 21:42:31)

Jeszcze dopytam w agencji. Dopiero dziś to wyczaiłem...
http://www.farmer.pl/technika-rolnicza/ … 55472.html

5

Czyli moze byc starsza niz 5letnia aby miec fakture... git... Case 5140 ?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-11-11 22:03:17)

zerkam na tego http://olx.pl/oferta/case-5120-klima-pn … b842131dde
tylko 95 KM

7

Lepiej wiekszego bo spali tyle samo a robota bedzie szybciej zrobiona nawet jak i Forszem smile A polbiegi w nim piekna sprawa

+33 / -0 (chyba wink)

8

powiem tak nie nastawiaj sie na konkretny model tylko wyznacz sobie wymaganie i śledź ogłoszenia

Rolnik z powołania:-)

9

Masz racje Pajej ale chyba bys nie kupil takiego ciagnika ktorego bys nie chcial? wink  Widze ze teraz kupiles Forda wiec pochwal sie co i jak smile Co do Ciagnika teraz tego jest ogrom aby kasy miec... W takiej cenie to jeszcze moze byc jakas renia. Trudny wybor no.

+33 / -0 (chyba wink)

10

Nie napalam się na model. Generalnie odpad john deer bo za drogi albo za stary.
I cały czas się drapię po głowie jak dobrze wydać tą stówę...

11

Karol323 napisał/a:

Masz racje Pajej ale chyba bys nie kupil takiego ciagnika ktorego bys nie chcial? wink  Widze ze teraz kupiles Forda wiec pochwal sie co i jak smile Co do Ciagnika teraz tego jest ogrom aby kasy miec... W takiej cenie to jeszcze moze byc jakas renia. Trudny wybor no.

co się chwalic miałem wymagania: półbiegi ?TUZ klime, pneumatyke i wszystko w jednym ciagniku i jakims czasie codziennego ogladania ogłoszen kilku wycieczkach znalazłem takiego co mi sie spodobał i kupiłem.
Powiem tyle ze ciagnik przypominajacy pojazd kołowy, a nie chlew ciezko znalesc

Rolnik z powołania:-)

12

Krzysiek napisał/a:

I cały czas się drapię po głowie jak dobrze wydać tą stówę...

A może nie na ciągnik? Jak robisz w czosnku, porzeczkach i są z tego pieniądze to może warto wsadzić te pieniądze w jakiś rozwój w tym kierunku. Produkcja warzyw ?

13

Kombajn do porzeczek używka mam zaklepany u znajomego 20 tyś połówkowy cało rzędowy używany to wydatek minimum 80tyś są tańsze ale zazwyczaj do remontu - przeróbki -adaptacji bo zazwyczaj są to maszyny skonfigurowane pod winogrona albo wiśnie.
Tak więc kombajn 20 tyś opryskiwacz sadowniczy do 15 tyś używany zachodni bo jak się dowiedziałem polskie pozostawiają wiele do życzenia np wentylatora nie da się ustawić tak by równo dawał na lewo i prawo oraz strumień powietrza jest bardzo wąski.
Drugi opryskiwacz polowy, mam dwóch importerów rzut beretem ode mnie, zobaczę co mają ale to też około 15 tyś.   Reszta to zagadka. Ciągnik, gruber, wały posiewne, te 2 ostatnie mogę we własnym zakresie zrobić sam. Pomyślę...

14

doposażyć warsztat, bo wszystkie ustrojstwa lubią odmówić posłuszeństwa

15

Nie wiem czy takie sprzęty przejdą w agencji bo migem można robić w polu a migomatem to już nie wink
a ładnych parę tyś można w tym utopić.

16

dobrze uzasadnić ( nacisk na bhp, organizację prac....) i złożyć pisemne zapytanie do agencji

17 Ostatnio edytowany przez scoda19 (2015-11-12 23:16:25)

Jak następca to musi mieć 120 KM może renault ares.W przedziale mocy do 100 to kupii z kołami http://olx.pl/oferta/renault-ares-550-r … 11b2612a57 Ten godny następca 323  http://olx.pl/oferta/sprzedam-ciagnik-r … 9a140905da

18

Aresa w tej kwocie nie dostaniesz. Chyba że bez kół.

19

Dziś wieczorem odwiedził mnie kolega odpisuje połowę gospodarstwa następcom dla tej stówki, on twierdzi że w tym rozdaniu tylko nowy sprzęt. Jak to w końcu jest ?

20 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-11-12 22:24:33)

Podałem link.  Piszą jak niby starszy i nowszy. Wiadomo lepiej dopytać. Jutro zrobię dochodzenie.