Temat: silos zbozowy
Witam. zakupie silos zbozowy 25-40 ton, w miare przystępnej cenie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » silos zbozowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. zakupie silos zbozowy 25-40 ton, w miare przystępnej cenie.
http://www.silosywinkler.pl/oferta_cennik.php ja mam od nich i nie narzekam
Pajej powiedz coś więcej na temat tych silosów. Ceny faktycznie są takie jak u nich na stronie? Kiedyś zajrzałem na Tablicę i na ich stronę to były różne. Brałeś płaskodenne? Ja myślałem, żeby lejowe wziąć, ale przydały by mi się 2x60ton, lub chociaż 1x30t, i 1x60t. Jest możliwość wzięcia zbiorników na raty?
www.pphusobmetal.pl/zbozowe.php dowiedz się u nich może, stawiali mi 7 lat temu 110 tonowy w sumie byli jedni z tańszych
Na razie jeszcze z rok muszę przebiedować, bo szukam jakiegoś siedliska blisko mnie żeby do pola nie było daleko. A jak już się przeniosę to będę chciał coś postawić, żeby było już po ładzie. I wcześniej chcę się trochę porozglądać. Teraz ojciec ma 3 biny i jakoś moim zdaniem dobra, choć nie wiem czy teraz za bina faktycznie dużo pieniędzy idzie na markę.
Grzesiek, jak ja kupowałem to mieli jakas promocje, to było po sezonie (w grudniu) zobaczyłem ich na allegro i cena była taka jak na aukcji. Cos wiecej o tych silosach... troche odbiegaja jakoscia od bina, ale ogolnie jest ok. przyjedziesz do mnie to poogladasz sobie
ponawiam
a może chcesz silos pod dach? to Ci moge cos nagrać....
A w jakiej cenie takie pod dach mógłbyś załatwić? I mają dno jakieś czy funkcję podsuszania?
musi byc wolno stojący, bo reszte stodoły idzie na garaz i powiekszenie stajni
odnośnie silosów pod dach. Chcę skręcić coś z blachy na zboże. Postawione będzie w stodole na drewnianym podłożu. Średnica ok 340cm. Skręcane z arkuszy 100x200cm, grubość 1,5mm dolne, 1mm wyżej. Wysokość 4-5 arkuszy.
- skręcanie na śruby 8 czy może być nitowane ? (wg. mnie szybciej na nity)
- czy potrzeba robić dodatkowe wzmocnienia w postaci klamry po całym obwodzie ?
- blacha gładka czy falista ? nie wiem czy falistą dognę ?
co prawda zewnętrzny ale coś takiego tylko bez daszka
https://www.google.pl/search?q=silos+bi … 1200%3B795
https://www.google.pl/search?q=silosy+z … B615%3B461
albo jeszcze inaczej. Blacha falista pionowo na 4-5 metrów i szerokość ok 1,2m a na łączeniu ceownik. Kurcze muszę wszystko przeliczyć i zobaczyć co wyjdzie najtaniej.
U nas skręcali na śrubki i to w miarę szybko szło bo jeden w środku siedział z kluczem i z garścią nakrętek a z drugiej strony wsadzał śrubki na krzyżak i wkrętarką kręcił raz dwa.. Niby nity też są mocne ale nie wiem nie wiem niech inni się wypowiedzą.. Wzmocnienia to tylko dać na dół żeby to się trzymało kupy i na górze chyba że jak ma być taki wolnostojący to możesz coś dać i po środku.. Pokazałeś na zdjęciach silos taki jak i my mamy Michały koło garażu i są z blachy gładkiej i wszystko dobrze jest. Myślę że falista vs gładka to zależy kto jak chce i tyle
Wiem że Hamech produkuje silosy, bo znajomy u nich kupował.
Jakaś reklama... Tam przenośnik kubełkowy, tu silosy... Kolego napisz coś o sobie więcej
Zwykły spam.
Panowie - nie będę zakładał nowego tematu
Kupię podajnik kubełkowy. Wysokość 12-13 m, wydajność 30-50 ton.
odnośnie silosów pod dach. Chcę skręcić coś z blachy na zboże. Postawione będzie w stodole na drewnianym podłożu. Średnica ok 340cm. Skręcane z arkuszy 100x200cm, grubość 1,5mm dolne, 1mm wyżej. Wysokość 4-5 arkuszy.
- skręcanie na śruby 8 czy może być nitowane ? (wg. mnie szybciej na nity)
- czy potrzeba robić dodatkowe wzmocnienia w postaci klamry po całym obwodzie ?
- blacha gładka czy falista ? nie wiem czy falistą dognę ?
co prawda zewnętrzny ale coś takiego tylko bez daszka
https://www.google.pl/search?q=silos+bi … 1200%3B795
https://www.google.pl/search?q=silosy+z … B615%3B461
albo jeszcze inaczej. Blacha falista pionowo na 4-5 metrów i szerokość ok 1,2m a na łączeniu ceownik. Kurcze muszę wszystko przeliczyć i zobaczyć co wyjdzie najtaniej.
Zorak robiłeś te silosy? Teraz sam myślę, że może zrobiłbym taki zamiast robić duży zasiek pod wiatą.
koniec końców nie zrobiłem. Zboże sprzedałem prosto z pola, a w stodole gdzie miały stanąć silosy zrobiłem miejsce dla bydlaków odsadków bo się nie mieściłem z bydłem.
U kolegi co kupiłem ostatnio przyczepę, to ma taki silos ze 20 ton z włazem bez dachu i bez podłogi. Woła za niego 500zł i nie wiem czy nie podjechać, bo jest blacha falista, oryginał jakiś niemiec a nie samoróbka i blacha gruba. Zawsze to coś gotowego. W sumie jakbym sobie coś takiego kupił i jeszcze jeden zrobił, to pewnie zmieściłoby mi się. A muszę i tak pod wiatę uciekać, bo nawet teraz stoi zboże na przyczepach... Chyba wolałbym zrobić taki silos pod dach, niż robić duży sąsiek, bo mniej kłopotu z gryzoniami i mniej miejsca potrzeba. Z drugiej strony na stodole mam zrobiony duży sąsiek, to zboża mieści się dużo i nie ma kłopotu, że źle się przechowa. W tych binach co są u nas, jest podłoga z przewiewem, a taki zbiornik pod dach też wymaga takiego przechładzania powietrzem? W sumie góry nie ma tylko to puszka...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » silos zbozowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo