Odp: Jaka jutro pogoda?
U mnie kaczki słychać na bagnach aŁabędzie sejmkki robią.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie kaczki słychać na bagnach aŁabędzie sejmkki robią.
Mam bydło na pastwisku i trawa cały czas rośnie bo jak najedzą się w paśniku to łażą po łące i sie pasą... ciekawe jak trawa zareaguje na taką zimę, czy brak przerwy w wegetacji jej nie osłabi.
u mnie sucho, ludzie orza, jakos nie napawa to optymizmem. szykuje sie mega susza w przyszłym roku u mnie
nie tylko u ciebie ... raczej wszędzie
podobno w kujawsko pomorskim mokro
Mokro? hmmm do kujawsko pomorskiego mam 8km od 1 października do dziś spadło koło 50l. Z czego w grudniu 24l. Może mokro jest ale na 20cm nizej popiół. kopalismy staw na 40cm popiół wysypujący się z dłoni...
wczoraj kończyłem wywóz obornikana pryzmę i finał taki że forsz ledwo wypłynął z pola. Może deszcze nie za mocne, ale często i gęsto. Patrząc na pogodę to do końca roku już nie doleje....
czyli cos jest u mnie to nie ma mozliwości zeby sie nie wyjechać
Mam bydło na pastwisku i trawa cały czas rośnie bo jak najedzą się w paśniku to łażą po łące i sie pasą... ciekawe jak trawa zareaguje na taką zimę, czy brak przerwy w wegetacji jej nie osłabi.
ja w listopadzie sypałem saletrę po pastwisku gdzie było wyjedzone do gołej ziemi. W tej chwili wypasam tam bydło - trawa grubo powyżej kostek.
u mnie już 2 noce w okolicach -10 rzepak mizerny nie zachartowany jestem pełen obaw...
Zboża nie zdążyły się zahartować i jak nie spadnie śnieg będzie nie miło, dwa dni temu jeszcze wszystko rosło
Pajej u mnie to samo, ale nie obawiam się póki mamy zdrowie to sobie ze wszystkim poradzimy, przecież do tego jesteśmy stworzeni.
To jest pozytywne nastawienie do życia
Pajej u mnie to samo, ale nie obawiam się póki mamy zdrowie to sobie ze wszystkim poradzimy, przecież do tego jesteśmy stworzeni.
ja sie pocieszam tym że mam ubezpieczone, zdrowie tez jeszcze jest, jak cos to bedzie wiecej qq
W nocy -14.
A ja dziś zastanowiłem się nad tym, że nie mam ubezpieczone. Przeszło minus 15.
Pszenica wygląda jakby ją podgotowało. a rzepaków nie oglądałem.
Nigdy mi nic nie wymarzło, kurde to może być w tym roku ten pierwszy raz.
niewydostanieszsie napisał/a:Mam bydło na pastwisku i trawa cały czas rośnie bo jak najedzą się w paśniku to łażą po łące i sie pasą... ciekawe jak trawa zareaguje na taką zimę, czy brak przerwy w wegetacji jej nie osłabi.
ja w listopadzie sypałem saletrę po pastwisku gdzie było wyjedzone do gołej ziemi. W tej chwili wypasam tam bydło - trawa grubo powyżej kostek.
zawsze sądziłem że dawka tak późno to marnacja.
ile wysypałeś?
Powtórka z zimy 2011/2012 się szykuje. Rzepak mam tylko ubezpieczony a tyle pszenicy i 20 ha żyta, 10 pszenżyta nie... Wtedy wszystko poszło i właśnie w podobnych warunkach.
W mojej okolicy zimą 2011/2012 było odrobinę śniegu w te mrozy i to wystarczyło, po przymarzały jedynie czubki listków, i małe paski przy laskach, olszynkach, gdzie śnieg nie doleciał.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo