Odp: Jaka jutro pogoda?
qrwa ludzie skąd taka sraczka w nowym roku??co ma byc to bedzie.u mnie rano było -13
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
qrwa ludzie skąd taka sraczka w nowym roku??co ma byc to bedzie.u mnie rano było -13
Ja mam teraz -15
Stoperan sobie weźcie. FAkt że rośliny nie miały czasu na hartowanie ale bez przesady...
Teraz tyko -17,3
Pajej nie ma co śniegu zazdrościć, bo ślisko jest i jak zwykle przymarza do szyb A tego śniegu to może juz jest z 10 centymetrów.
5 cm wystarczy żeby uchronić przed wymarznięciem, skoro masz 10 to jest czego zazdrościć. No ale zobaczymy.
W środę wapno nawiezione na 7 ha kruszeje na mrozie reszta pola czeka bo rozrzutka zamarzła ogólnie zimno jak to zimą ,rozgrzewamy się z somsiadem żołądkową po orce na jego 6 ha jest ok. nowy rok nowe nadzieje.
Ja mam 5 ha orki Wiesz warunki (wiecznie błoto na polu, a bieżnika... ) i odkładanie na później robiły swoje
Kolektory pokazuja -23*... Brrr chyba nie wychodze na obrzadek..
Pajej nie ma co śniegu zazdrościć, bo ślisko jest i jak zwykle przymarza do szyb A tego śniegu to może juz jest z 10 centymetrów.
oj chciałbym slisko i 10cm sniegu. u mnie rano o 7 było -17. Po rzepaku pryskanym butisan + navigator trzeba zaorac czy wystarczy talerzówa i siew kuku? Tylko jak z agencja to załatwic jak mam w rolnosrodowiskowym wpisany rzepak?
To podałeś na 5 lat do przodu wszystkie uprawy? Ja co roku robię zmianę, żeby był spokój jak coś się zmieni.,
Z agencją nie będziesz miał problemów, czynnik niezależny od Ciebie, tylko zgłosić przed likwidacją.
tylko nie wiem czy mi wyjdzie 3 grupy upraw, bo nie wiem czy kukurydza to nie jest to co zboże
Panowie ile teraz płaca za RS
16,4 a na jutro 18 hmmmm 0cm śniegu. Więc przyłączę się do panów ze sraczką
za poplony 400zł a zrównoważone 350 to tak z pamięci. ale jak będą bardziej kombinować to olewam temat.
Krzysiek w kupie siła i zawsze raźniej.
Panowie ile teraz płaca za RS
pytasz o nowy rolno-środowiskowo-klimatyczny?
400 zł za zrównoważony
PIS będzie robił coś przy nowym prowie więc się wstrzymaj.
Może PIS coś zmieni bo kukurydza i zboża to jedna grupa
tu masz wszystko
http://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna/pr … -2015.html
ściągnij arkusz planu działalności i tam masz wszystkie grupy.
aaaa
jak siejesz coś co nie jest ujęte w grupach to takie coś dla agencji nie istnieje.
U mnie -15 było i śniegu brak więc najwyżej jęczmień padnie. Do zeszłego tygodnia jeszcze wszystko rosło, nawet siane w grudniu bojko wylazło.
U mnie rano -15 zero śniegu i do tego wiaterek daje jak tak dalej pójdzie to rzepak i jęczmień cienko widzę żeby chociaż trochę śniegu po prószyło
tylko nie wiem czy mi wyjdzie 3 grupy upraw, bo nie wiem czy kukurydza to nie jest to co zboże
Soję posiejesz i po kłopocie
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo