Odp: GG FORUMOWE
Włączcie focus tv ciekawy progra o miesie kurczaka będzie...
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 239 240 241 242 243 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Włączcie focus tv ciekawy progra o miesie kurczaka będzie...
dziwne mi forum działa tak jak zawsze nie widze kłopotów
Od kilku dni wątki sie ładują powoli. ...
u mnie tez cos nie gra, watek czy post ładuje sie nawet po 2-4 minuty,a wszystko po za forum chodzi ok.
Czy ktoś z was spotkał się z podłogą betonową w silosie płaskodennym typu BIN? widziałem na necie że jedna firma proponuje takie rozwiązania w swoich silosach. oprócz płyty fundamentowej w silosie robią izolacje z papy na podłodze i na bokach i około 8-10 cm wylewki dają...
Jak ma ktoś doświadczenie z takiego typu podłogą prosił bym o opinie...
Kolega ma tak zrobione w silosie z Feerum. Ma go juz kilka lat i nic zlego sie nie dzieje. Tylko obrzeża jeszcze jakimś "asfaltem" oblewał
W tej środkowej wylewce ma jeszcze rozprowadzone kanały wentylacyjne i wydaje mi się że mówił o 20 cm wylewki
Tak planuję w tym roku u siebie zrobić ......
Mam bina za śmieszną kase upatrzone, tylko podłoga mu zgniła i tak też się zastanawiam..
Mam stalowe pod dachem i podłoga beton zaizolowany , żadnych strat nie ma .........
Witam. Ja wiosną kupiłem używki 2x28 ton.cena niby okazyjna.... ale sam rozkręcałem,i sam składałem, tylko nie były zgnite i nie trzeba było nic sztukować....
Panowie jak przechować drzewo na długie lata na opał? Będzie ok 60m i może jakaś wiate czy zrobić jakiś garaz blaszany... Nie wiem ale trzeba coś zrobić bo szkoda żeby zgnilo a potrzymac pod folia to cholera bierze bo przyjdzie wiatr i poprawiaj x razy do oporu....
Karol coś tanim kosztem wystarczy kawałek dachu, no i każda kanka nawet te cienkie, powinny mieć chociaż niewielką drzazgę odciętą żeby nie korkowaciało.
Ja mam wiatę około 20 mkw tzn 6 słupów i na nich lekki daszek: skromna konstrukcja z desek na pion + blacha trapezowa. Całość obciągnięta siatką leśną by się nie obsypywało za bardzo i od strony gdzie najwięcej zacina plandeka.
niewiem karol jak u ciebie ale te twoje 60m to mi ledwo na 2 sezony by wystarczyło...
Co do silosów, to na necie oglądałem jakąś firmę Agos. robią 8-10cm wylewkę i do dosuszania idzie zwykła rura drenarska. Widziałem też fotki den, gdzie w dnie robi się kanały (koryta) o odpowiedniej szerokości i do silosu dołączona jest blacha na te koryta. Grubość dna jest w tym przypadku 20cm.
Jeśli chodzi o koszta to na pewno ta pierwsza jest tańsza, ale i więcej roboty przed żniwami, bo rura będzie przeszkadzać w pracach porzątkowych....
U mnie FF chodzi bez zacinania.
mi tak samo jak zawsze bez problemu
mi czasami zacina czasami hula jak zawsze
Jak jest możliwość to przenieście to forum na inny serwer bo takie mulenie jak jest obecnie nic dobrego nie wróży , a i nic poczytać nie można bo każda strona się dosłownie minutę otwiera
No nie wiem, u mnie chodzi tak jak przed przeprowadzką.
ja też mam kłopoty z otwieraniem
sie czasem muli u mnie też.
Strony Poprzednia 1 … 239 240 241 242 243 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo