Odp: E 514
Panowie gratulacje! Forszaj to jest gość!!!!
<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E 514
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie gratulacje! Forszaj to jest gość!!!!
Calkiem okazyjnie ta 514, kosila juz u Ciebie?
No no, niezła okazja... tylko w jakim stanie technicznym ta czternastka?;> Wymaga jakichś poprawek?;>
gdzies czytałem na forum ze nastepca forszaja jest kombajn o nazwie hemas ?? jesli to prawda to mam mozliwosc porobienia zdjec i pokazania go wsszystkim
kombajn jest w 100% sprawny u mnie nie kosiła ale w czechach byłem przy jej pracy. sam byłem zaskoczony pracą tego kombajnu bardzo równa praca silnika przy koszeniu wszystkie podzespoły pracują cicho równo nawet wytrząsacze pracują cicho. ja czekałem na ten kombajn od żniw często jestem w czechach i udało mi sie coś takiego znaleść kupiłem to z takiego państwowego gospodarstwa.
to jest właśnie forszaj z Lipnik . . . zdjęcia robione już u mnie na podwórku, zaraz po przyjechaniu
tak to wygląda . . . już zacząłem pierwsze prace przy nim : na początek naprawiłem zwisającą tylą lampę (ułamała się rurka na drodze ), staram się pozbyć :gun: gościa z kabiny ( siedzi tam mysz ) resztę napiszę kiedy indziej
Musisz kupić kota
Mało śniegu to nie będziesz miał co nim robić o tej porze
Fajną zabawke Mikołaj Ci przyniósł
hehe ) 3 coty biegają po podwórku i piją mleko darmozjady chyba będę musiał jednego zamknąć w środku i nie wypuszczę dopiero jak gryzonia załatwi
Lepiej wsyp trutki , w kombajnie jest tyle zakamarków że kot nie da rady . Myszy mogą poprzegryzać izolacje na przewodach i dopiero będzie problem.Nie jeden kombajn już się zapalił od zwarcia w elektryce.
pantera już coś wie o gryzoniach i kombajnie jemu kombajn unieruchomiły kiedyś przynajmniej tak mówili jak byłem
mam pytanie. Jak się siedzi w E-514 to w prawym rogu ale z tyłu koło zbiornika jest jakby jakiś kołowrotek z łańcuszkiem, możę mi ktoś powiedzieć czemu ma to służyć?
z boku koło deski rozdzielczej na łańcuszek jak w rowerze to do obrotów młocarni
raczej jest to otwieranie i zamykanie żaluzji na chłodnicy
na pewno jest to otwieranie i zamykanie żaluzji u mnie to działa i jak wysypuje ziarno z zbiornika to tylko pociągnąć przymknie sie żaluzja wentylator nie ciągnie powietrza i siatka czysta od plew bez gaszenia i wysiadania :-)
a ja je powyciągałem bo były wyrobione i strasznie hałasowały
jeśli chodzi u góry w rogu to żaluzja u mnie jest linka
ok dziękować :beer:
To moja maszyna.Czas przegląd robić.
http://img228.imageshack.us/gal.php?g=p1000239.jpg
Piękny sprzęt ,który to rok?
Rok90.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E 514
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo