1 Ostatnio edytowany przez Roberto323 (2015-06-13 09:25:45)

Temat: Przyczepa do transportu drewna z hds

Witam kolegów,
mam firmę produkującą palety i często drewno kupuję z okolicy kilku kilometrów. Wynajmuję transport ale trochę to kosztuje. Dlatego kupiłem 323 ze względu na duży uciąg i stosunkowo niską cenę. Poprzedni  właściciel mojego ciągnika też używał go do transportu drewna.
Teraz przyszedł czas na zakup przyczepy a dokładnie interesuje mnie coś takiego: http://imged.pl/przyczepa-do-lasu-lesna … 85560.html
Stąd pytanie do was, może ktoś w swojej okolicy wie o takim sprzęcie na sprzedaż?

Z góry dziękuję za jakieś namiary.

2

Odp: Przyczepa do transportu drewna z hds

Niedaleko mnie gościu wozi usługowo opałówkę z lasu i ma też właśnie 323 a przyczepę to ma zrobioną z ruskiej przyczepy tandem i na niej ma założony z przodu hds ze starej tatry, podpory też hydrauliczne. Zestaw idzie w terenie jak czołg. Rama przyczepy też pancerna

E 516 na części
Telefon 695 076 269

3

Właśnie coś takiego tylko najchętniej z hds-em z tyłu bo można zawsze zapiąć drugą przyczepę.
Myślałem, żeby zrobić sobie samemu taką przyczepę, ale niestety taniej i szybciej wyjdzie chyba kupić gotowy taki zestaw.

4

Tylko jak on na tego tandema ładuje 16m3 dębiny to 323 już i tak ma co robić

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5

Ja prawie tylko przerabiam samą sosnę i wiem, że forsz bez problemu radzi sobie z 20m3.
Rzeczywiście z 16m3 dęba potrafi swoje ważyć co utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem kupując 323:)

6

wcześniej ten gościu próbował tą przyczepę podczepić pod ruska to nie bardzo ten zestaw się spisywał

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7

Temat kupna przyczepy zamykam. Efekt końcowy mojej przyczepy przedstawię w niedługim czasie w dziale zrób to sam i może wrzucę jakiś filmik jak to działa w połączeniu z 323

8

czekamy na efekt

Nie ma to jak FORTSCHRITT