41

Odp: Sprzedam OrCal nawóz ph

Jakoś nie mogę znaleźć  jak wygląda opakowanie tego czegoś ...
w jakich workach to jest  czy może luzem ??
nie nie chce tego kupić tylko się pytam  i to przypadkiem nie jest gdzieś ze strony Malopolski ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

42

Opakowanie 1t big bag
Firma znajduje sie w olszytynie
Dla zainteresowanych przyszły dane próbek glebowych po 10 tygodniach po wysianiu.
Po zastosowaniu OrCalu zmiana pH była nawet o 1.3

43 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-02-11 22:40:37)

mimo wszystko ale 300 zl do tony za dogi w porównaniu do innych tego typu, kiedyś o tym słyszałem jakies 5-7 lat temu ale wtedy to było w granicach 50-70 zl tona

mdw

44

bartos napisał/a:

Opakowanie 1t big bag
Dla zainteresowanych przyszły dane próbek glebowych po 10 tygodniach po wysianiu.

a ta zmiana to w  próbówkach ????  był u nas ktoś z tej firmy u nas na pokazie ... hm... a i poniekąd to i dzik gwizda w pole przez 3 miesiące nie wsadzi !!!! to mnie najbardziej ujęło ale to moich dzików i mnie nie przekonało !!! nie stać mnie na wynalazki co roku parę patelni z kamiennej góry mi wystarczyć musi , a pomiot kurzy  i suchy indyczy  to dopiero ph, poprawia/

Leszek   dla kolegów'

45

bartos napisał/a:

Opakowanie 1t big bag

To co ci profesorowie na szkoleniach pitolą że co byśmy nie zastosowali, to rocznie ph można podnieść max o 0,7 :stu: na następnym zastrzelę :gun: takiego jajogłowego OrCalem :dance:

46

bartos napisał/a:

Opakowanie 1t big bag

Przy jakiej dawce na jakiej glebie ?

47 Ostatnio edytowany przez bartos (2016-02-15 15:38:19)

Klasa gleby 3/4
dawka 1t/h

Jeżeli ktoś bedzie zainteresowany badaniami odnośnie uszkodzeń przez dziki to podaje link
https://www.dropbox.com/sh/3aedgetcom3j … 1.pdf?dl=0

48

Wczoraj w ostrudzie widziałem to cudo i rozmawiałem z jakimś dyrektorem ? Po wzięciu w ogień krzyżowy przyznał że to zwykłe wapno budowlane tylko jakoś oczyszczone i do tego odpadki z ubojni bydła ,nawet mówił jakiej ale nie pamiętam .

49

też właśnie wczoraj to widziałem i słuchałem jak nakręcali jedego gostka-nic specjalnego za gruby hajs

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

50

koseś napisał/a:

przyznał że to zwykłe wapno budowlane tylko jakoś oczyszczone .

Chyba z worka...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

51

Mówiłem że to palone wymieszane z jakimś syfem....
Na pewno działa ale cena zaporowa!

52

I tak już jest ten świat stworzony jedni beda sobie chwalić a drudzy powiedza ze to syf. Ale nikt nic nikomu nie narzuci. Każdy produkt ma swoich zwolenników

53

Na papierku lakmusowym działanie było fest w porównaniu do kredy, nordcalu i czegoś jeszcze .

54

Do mnie nie przemawiało. W tym roku będziemy robić badania gleby zobaczymy efekty stosowania kredy przez 3 lata pod rząd po 1t/ha mam wyniki z 2008 roku będzie można porównać.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

55

bartos napisał/a:

I tak już jest ten świat stworzony jedni beda sobie chwalić a drudzy powiedza ze to syf.

Hola hola
Wapno hydratyzowane stosuję tam gdzie mam kwaśną ziemię, a awaryjnie potrzebuję zrobić jęczmień, bo tak mi akurat wypadło i walnę późną zimą 20 worków po 30kg na ha. Agregat w to i miesiąc później na przełomie marca i kwietnia 100 kg polifoski i siew jęczmienia. Potem 100 - 120 litrów RSM-S i 4-5 ton jęczmienia się nazmiata po kosztach jakże minimalnych w granicach 1000-1100 zł ha a tymczasem OrCal samiusieńki 800 jak pisałeś i co dalej ... ?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

56

Marek a czym  to wapno aplikujesz?

57

RCW, a jaka zadyma przy okazji. Już chyba wszystkich sąsiadów nauczyłem, chcąc lub nie chcąc nawożenia wapnem budowlanym, a po gnoju to na bogato. No i nie ma mowy o precyzji, a cuda się dzieją, ale docelowo efekt jest.

58

Ja proponuję poprosić Wiesława, żeby zrobił test tych wszystkich wapien wink
https://www.youtube.com/watch?v=1DuCGiLTZIA

59

koseś napisał/a:

Wczoraj w ostrudzie widziałem to cudo i rozmawiałem z jakimś dyrektorem ? Po wzięciu w ogień krzyżowy przyznał że to zwykłe wapno budowlane tylko jakoś oczyszczone i do tego odpadki z ubojni bydła ,nawet mówił jakiej ale nie pamiętam .

koseś to Ty wypowiedziałeś słowa przy stoliku Team Rol " który, to pisał na forum ze mna"? Czy był to kto inny? big_smile

60 Ostatnio edytowany przez koseś (2016-02-18 22:11:46)

A to byłeś w Ostródzie Pytałem się tych przedstawicieli nawet z jednym Rozmawiałem wcześniej na szkoleniu w Nidzicy ale nikt nie chcial przyznać się kto pisze na forum