21

Odp: Rsm

http://www.zapulawy.pl/401-rsm/lang/pl-PL/default.aspx Tomek masz tam wszystkie niezbędne  wzory

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

22

a tak z ich na nasze smile

23 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2016-02-08 22:41:44)

MAREKPE napisał/a:
tomek1974 napisał/a:

a jaki rsm jest najmniej parzący 28 czy 32  ?

Wg producenta stosuje się 28, a inne stężenia są podyktowane warunkami transportu. To że lejemy 32 to na własną odpowiedzialność. Instrukcja obsługi dotyczy tylko i wyłącznie RSM-28 lub RSM-S.

Dlaczego wypisujecie takie bzdury?:nooo::uuuu:

24

Ktoś mówił że im mocniejszy tym niej parzy....

25

PawełS.64 napisał/a:
MAREKPE napisał/a:
tomek1974 napisał/a:

a jaki rsm jest najmniej parzący 28 czy 32  ?

Wg producenta stosuje się 28, a inne stężenia są podyktowane warunkami transportu. To że lejemy 32 to na własną odpowiedzialność. Instrukcja obsługi dotyczy tylko i wyłącznie RSM-28 lub RSM-S.

Dlaczego wypisujecie takie bzdury?:nooo::uuuu:

Bo to zalecenia producenta i IUNG Puławy.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

26

tomek1974 napisał/a:

a tak z ich na nasze smile

Ja do mauzera wlewam 160 l wody i 840 l RSM32 - wychodzi RSM 28-29 - zależy jak się trafi. Sposób sprawdzony - wyliczony ze wzorów i skontrolowane densometrem czy jak to się tak nazywa.....

27

Ja stosuje 32%,czym cięższa kropla tym szybciej spada z rośliny ,według mnie. No i po co rozlewać wodę?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

28

po to że jest sucho jak diabli

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

29 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2016-02-09 20:56:31)

Kto mi podpowie jakim densymetrem badać RSM 26%+S,bo ten jaki posiadam ma zakres od 27.Resztę można odczytać na wyobrażnie bo jest miejsce ale jak przyjąć  3% siarki ?:nie_wiem:

30

http://tooles.pl/pompa-do-brudnej-wody- … wwod05MB0g  do przepompowania RSM-u się nada ?

31

zależy z czego to będziesz przepompowywał bo jak z mauzerów to nie za bardzo bo ci dziurę od dekla nie wejdzie lepiej kup taką która sanie ma na węża wtedy z wszystkiego nalejesz

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

32

mi głównie chodzi czy wytrzyma, czy da radę pociągnąć bo  przez właz mauzera przejdzie...

33 Ostatnio edytowany przez farmer1 (2016-02-16 20:36:58)

ja mam zwykłą do czystej wody i w zeszłym roku przepompowała 50ton rsemu i działa:D na duszy postój przepłukać czystą wodą

34

mam podobną pompę i nie przejdzie przez otwór  beczki ...
a Kiedy z RSM em wchodzicie w pole ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

35

jeszcze zadzwonię i się dopytam... dzięki za odpowiedź smile

36

ja myślę w przyszłym tygodniu zacząć zapowiadają ciepło

37

farmer1 napisał/a:

zależy z czego to będziesz przepompowywał bo jak z mauzerów to nie za bardzo bo ci dziurę od dekla nie wejdzie lepiej kup taką która sanie ma na węża wtedy z wszystkiego nalejesz

Czemu nie wejdzie do mauzera? ja mam takie z dużym deklem to bez problemu wchodzi

38

A z czego ta pompa jest zrobiona? jak żeliwo to ok, ale jak amelinium to bym się zastanawiał czy w ogóle dać jej powąchać rsm...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

39

czyli jak bedzie miała części z amelinium to nic z tego ?

40

tak jak wcześniej pisałem kup z jakiejś kwasówki na dwa węże i będziesz używał do wszystkiego ja swoją w poprzednim sezonie łącznie z wodą przepompowałem jakieś 150tyś litrów i działa .A teraz zamontowałem filtr do opryskiwacza z możliwością ciągnięcia cieczy z zewnątrz pompom opryskiwacza zobaczę jak to będzie funkcjonować