5,101

Odp: GG FORUMOWE

Koleś popatrz na rozrzutnik pronar. Byłem u gościa co miał takiego i sobie chwalił. To samo co Bergman albo strautmann a cena śmieszna w porównaniu do nich. Wykonanie też całkiem całkiem. Kumpel ma brocharda na pionowych i gnoj i wapno nim rozrzuca i jeszcze transport buraków. Ale tam już inna kasa.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5,102

Też słyszałem dużo dobrego o Pronarze. Ponoć one są na podzespołach Strautmanna.  https://www.youtube.com/watch?v=W5-jG3KoPVw   https://www.youtube.com/watch?v=GleRiTaN_XU

5,103

Do wapna nie bardzo, tak u nas mówią i to widać na filmiku, wysokie szczebelki i zbyt rzadko, efekt podają skokami.

5,104

Trzeba będzie gdzieś na żywo obejrzeć tego pronara  tylko czy z tym 14t fastrac da rade?

5,105

a czemu nie przeciez to tandem .... u mnie osad z oczyszczalni wozi gostek gównomiotem gdzie 18t na czysto bierze .... i model 1135 a teraz 21xx czy jakoś tak Śmiga

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,106

koseś napisał/a:

Trzeba będzie gdzieś na żywo obejrzeć tego pronara  tylko czy z tym 14t fastrac da rade?

U mnie taki zestaw Fastrack i Herkules 14 ton wapno rozsiewa

5,107

No jest też mniejszy 12 ton

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5,108

Nie daleko na dużej gospodarze chłop na Herkulesa chyba 12t i ciągną Case cs 150 a powiem Ci że ma tam gorki i śmiga taki zestawik Okej..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

5,109

Koseś a co z firmą Tomex nie bierzesz po uwagę?Przecież to profanacja żebyś Ty kupował rozrzutnik.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

5,110

Czytaj wyżej smile

5,111 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-02-21 18:55:03)

t088 ma potencjal do takiej konstrukcji tzn przeróbki

mdw

5,112 Ostatnio edytowany przez sarast (2016-02-21 20:17:18)

zapraszam na oglądniecie zrobionych od podstaw rozrzutników obornika moich przyjaciół o ładownosciach 30 ,  ton z rozsypem od wapna ,kurzaka,i obornika , rozwalają rocznie 2000 ton  , zaczynały hydromotory zdublowane z T088, łańcuchy też ,zebatki, przekładnie , ale ciagle był problem z ich wytrzymałoscią , teraz poszły ze wzgledu na wiekszą dostepność częśc;i polecam sklep Chojnowskie Łańcuchy . ma wybór łańcuchów i zębatek. a hydromotor ostatni w Grene za 4500 zł,

Leszek   dla kolegów'

5,113

dzis w agrobiznesie mówili o jakiejs ankiecie co urzedzasy w brukseli beda czytac gdzie można to wypełnic i ponarzekac?

Rolnik z powołania:-)

5,114

Panowie kradną u nas ciągniki  i to na potęgę  i zero przejęcia ze strony  złodziei .... masakra
tydzień temu znikły 2 JD w tym jeden z agregatem kolegi DF agrotron , jakiś ZETOR i coś tam jeszcze ... masakra jakas i to wszystko w okolicy max 6km  jednego  jelenia z agregatem znaleźli w lesie  bo się zaklinował między drzewami i został porzucony ,,, Reszta ślady zaginęly

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,115

musisz zrobić podwórko monitorowane z podzczerwienią na noc bo niedaj bóg padnie na cb to cieżko będzie sie dowiedziec jak doszło do kradzieży

Nie ma to jak FORTSCHRITT

5,116

własnie się już o tym mysli ... Psy biegają ale ....

5,117

złapać zatłuc zakopać zapomnieć

5,118

tomek 323 napisał/a:

musisz zrobić podwórko monitorowane z podzczerwienią na noc bo niedaj bóg padnie na cb to cieżko będzie sie dowiedziec jak doszło do kradzieży

ta... ogladałem w tv jak gościowi kradli paliwo załozył kamerke nagrał złodzieji, a policja po tygodniu umozyła śledztwo. mówili ze co z tego ze maja twarze nagrane jak nie znaleźli złodziei...

Rolnik z powołania:-)

5,119

To wszystko to pikuś .... Policja jexdzi po gospodarstwach i informuje o tym fakcie i przestrzega że sprawcy są uzbrojeni  i że jak zaczną kraśc a się zobaczy to zadzwonić na policje i grzecznie czekać .... masakra

5,120

Krzysiek napisał/a:

złapać zatłuc zakopać zapomnieć

Dokładnie
Nie po to człowiek zapieprza całe zycie na to aby jakiś ch..sobie tak po prostu zgarnął