Odp: Wiosna 2016
ja na rzepaki chyba siałbym ale wymarzł wiec nie ma sensu a na zboza jeszcze sie wstrzymam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja na rzepaki chyba siałbym ale wymarzł wiec nie ma sensu a na zboza jeszcze sie wstrzymam
A u mnie dziś biało i chyba pszenica poszła w pi..u.
No........... pięknie sypie, ale spoko już za miesiąc wiosna
A u mnie dziś biało i chyba pszenica poszła w pi..u.
to ja sie ciesze ze tylko rzepak wyleciał
JA dziś sypnołem po 100kg saletry na te pszenice co rokują ze coś z nich będzie.
Saletra mi została z zeszłego roku. Reszta pójdzie rsm. Zastanawiam się kiedy. Miałem już lać ale korci mnie by poczekać aż coś zacznie się dziać w polu, w sensie do chwili kiedy zobaczę co te zasiewy są warte, czy ruszą, ale to z drugiej strony może być za późno.
Na rzepaki sypią już chyba wszyscy...
sypią na rzepaki i pszenice ale RSM u nikt jeszcze nie leje ...
ja mam zamiar na rzepak wystartowac w tym tygodniu z saletrosanem jak przestanie lac
lać niech leje ... niech przestanie wiać ....
u nas nawet wody w rowach nie uświadczysz ... więc niech pada
zaczołem saletrosan po rzepakach walić, ale deszcz mnie zgonił, w srode chyba skoncze bo jutro na szkolenie do szprotawy u napeny lece , może ktos sie tez wybiera?
Do napeny mam 35 km ale zapomnieli w tym roku o mnie
U mnie leje woda stoi w polu
no ja mam 80, ale trzeba troche miedzy ludzi sie pokazac
Ja dziś skończyłem łąki wapnem objechać i gnojówka też poszła bo do 1 marca by nie wytrzymał
Można dać przefermentowany obornik teraz na łąke? Nigdy nie dawałem a wszędzie piszą że najlepsze co może być na łaki tylko, że jesienią. Boje się że jakbym dał jesienią to dziki mi przewrócą do góry nogami wszystko do wiosny.
Dziki w obornik nie wchodzą ,daję jesienią i przez zimę ładnie się rozkłada ale teraz wiosną bym osobiście nie dał bo nie wiadomo jak będą to później jadły zwierzęta .
Na pastwiskach gdzie krowy zostawiły łajniaki to po zimie mam zawsze poryte bo szukają robactwa.
Azot rozsiany.
ehh... wraca zima....
Z obornikiem na wiosnę ostrożnie bo u nas jeden makaron od broilera sypał i sprasował go z tymi piórami. Całe stado krów poszło
Azot rozsiany.
To nie dolało wczoraj u Ciebie, u mnie rzadko. Byłem dziś w Nasierowie tam rowy pełne a i sporo oczek na polach.
Z obornikiem na wiosnę ostrożnie bo u nas jeden makaron od broilera sypał i sprasował go z tymi piórami. Całe stado krów poszło
Wszystkich z gnoju nie wybiorą jechałem kilka dni temu koło pobliskiej fermy, przed jednym z kurników stał ciągnik z turem i łychą pełną kurczaków.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo