61

Odp: Sprzedam OrCal nawóz ph

Wykopałem ze starego notesu numer telefonu do kolegi z zakładu utylizacji i podał mi temat do swojego ogłoszenia oto ono http://olx.pl/oferta/wapno-magnezowe-gr … 79904e496d Ciekawe ile to jest na prawdę warte?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

62

koseś napisał/a:

A to byłeś w Ostródzie Pytałem się tych przedstawicieli nawet z jednym Rozmawiałem wcześniej na szkoleniu w Nidzicy ale nikt nie chcial przyznać się kto pisze na forum

:play: incognito cool tajne/poufne

63

koseś napisał/a:

A to byłeś w Ostródzie Pytałem się tych przedstawicieli nawet z jednym Rozmawiałem wcześniej na szkoleniu w Nidzicy ale nikt nie chcial przyznać się kto pisze na forum

Nie, nie było mnie, ale słyszałem:)

64

MAREKPE napisał/a:
bartos napisał/a:

I tak już jest ten świat stworzony jedni beda sobie chwalić a drudzy powiedza ze to syf.

Hola hola
Wapno hydratyzowane stosuję tam gdzie mam kwaśną ziemię, a awaryjnie potrzebuję zrobić jęczmień, bo tak mi akurat wypadło i walnę późną zimą 20 worków po 30kg na ha. Agregat w to i miesiąc później na przełomie marca i kwietnia 100 kg polifoski i siew jęczmienia. Potem 100 - 120 litrów RSM-S i 4-5 ton jęczmienia się nazmiata po kosztach jakże minimalnych w granicach 1000-1100 zł ha a tymczasem OrCal samiusieńki 800 jak pisałeś i co dalej ... ?

I tak zrób ja Ci nie zabraniam wink masz racje tańszy sposób.
Jeżeli chodzi o Orcal i twoje pytanie "i co dalej" ja Ci nie odpowiem użył byś OrCala to byś sobie sam odpowiedział.

65

Ja bym użył ale jeśli ta cena by była o połowę niższa.

66

No niestety cena jaka jest to jest. Myśle, że warta produktu, choć inni myślą co innego.:)

67

66 postów w tym wątku z czego połowa to argumenty ze jednak ten nawóz to żadna rewelacyjna sprawa w dodatku droga A Ty masz jedyny argument ze spróbujesz to zobaczysz . Jednym słowem to kit nam wciskasz bo można ph uregulować taniej a materię organiczną to się tworzy przez lata

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

68

No a ja może będe miał nawozu dobrego bo znowu 15km ode mnie otworzyli kurnik smile Tylko będe musiał skoczyć i się zapytać się podzielą towarem big_smile Tylko nie wiem jak co pod co sypać czy pod lucernik czy na oziminy...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

69

pod wszystko

mdw

70

Tylko żebym miał lepszą gnojarę do tego to mogę i wszędzie tylko aby starczyło wink Narazie muszę się upewnić czy będzie można od nich co wziąć wink Najwyżej w zamian dam pare belek słomy wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

71

Andrew89 napisał/a:

66 postów w tym wątku z czego połowa to argumenty ze jednak ten nawóz to żadna rewelacyjna sprawa w dodatku droga A Ty masz jedyny argument ze spróbujesz to zobaczysz . Jednym słowem to kit nam wciskasz bo można ph uregulować taniej a materię organiczną to się tworzy przez lata

Tak to jest mój argument bo po co mam z Tobą dyskutować jak nie masz zamiaru o OrCalu słyszeć. Nie mam zamiaru komuś czegoś wciskać. A wiekszość osób na forum nie miała i nie widziała tego a oceniaja. Widocznie ktoś kto kupuje na 500ha orcal nie twierdzi tak jak wiekszość.

72

500ha....... hmm.....  https://www.youtube.com/watch?v=bRcQ5VSPtw4

73

Wapno Nordkalk  i żadnych głupot drenujących kieszeń

Leszek   dla kolegów'