Odp: Wiosna 2016
A co z okresem karencji nie boisz się?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A co z okresem karencji nie boisz się?
jakiej karencji ?
Nawozowej od listopada do marca
To obowiązuje tylko na OSNach...
Tzn? Bo jeszcze nie ogarniam tych oznaczeń?
OSN-Obszary Szczególnie Narażone - tereny, na których należy ograniczyć przedostawanie się azotu ze źródeł rolniczych do wód powierzchniowych i gruntowych.
http://iung.pl/dpr/images/OSN_2012-16m.jpg
Wczoraj nie wypaliło, dziś rano rozrzuciłem sól potasową + polifoskię 21 na rzepak, po południu jadę na niego z saletrą. Może i na zboża zacznę, jutro rano dokończę. Coś tam jutro ma później pokropić, w prognozach na 2 tyg tylko mżawki, wiec niema co zwlekać.
kurcze chłopie jest niedziela posiedź z rodzina
Jeżdżę na rehabilitację (kości rozruszać żeby garba nie dostać ) godz. 7,30 jeszcze tydzień.
Już zdarzało się że przegapiłem najlepszy moment na nawozy, w tym roku nie chcę.
Całą zimę siedziałem w domu rodzina ma już mnie przesyt niedziela, do kościoła też pojadę, dla tradycji.
Pozasilane
Muszę jakoś podpatrzeć kiedyś jak masz tą kabinę założoną, bo ładnie wygląda. Szybciej kupie taką polską rzemieślniczą niż oryginalna dużą. Już się rozglądałem, ale ciężko trafić, lub cena jak za cały ciągnik....
Czas dopiernicza na wiosnę będzie 7 lat od tej przekładki, nie ma co inny ciągnik, ta mała oryginalna to porażka.
ostrówek się nie połamie?
Patrzę na prognozę najbliższe 7 dni chłodne w okolicy zera. Opad w mojej okolicy może wystąpić ale tylko symboliczny. Lać ten RSM czy czekać?
Żyto rusza wcześnie to dostało, porzeczki podobnie, pszenica dostała 30kgN w saletrze tydzień temu. Chyba się wstrzymam parę dni. POpatrzę co się będzie działo.
ja dzisiaj zaorałem 10 ha, 5cm sniego lezy ale dobrze sie ora i powiedziałbym ze dosc sucho
dziś wypróbowałem nowy gruber jakieś 6 ha jutro dokończę bo turbina od nagrzewnicy cos szwankuje i zrobiło się trochę zimno
-1, 15cm śniegu i sypie.
zorak u nas 0 i z 5 cm i też delikatnie jeszcze pada a miałem ochotę jutro jechać z RSM poczekam chyba do weekendu
u nas 0 i sypie jak będzie tak sypać to za szybko się nie wiedzie
U mnie -2,5 śniegu tyle co szronu przedwczoraj.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo