5,181

Odp: GG FORUMOWE

sory taki mamy klimat, niestety 80 ha rzepaku i 40 jęczmienia do przesiania. Na szczęście mam ubezpieczone to tak mocno nie zaboli, ale trzeba się będzie pogibać na siewniku dodatkowo.

5,182

mpopis napisał/a:

sory taki mamy klimat, niestety 80 ha rzepaku i 40 jęczmienia do przesiania. Na szczęście mam ubezpieczone to tak mocno nie zaboli, ale trzeba się będzie pogibać na siewniku dodatkowo.

u mnie miejscami po 2-3 rośliny odbijają i oczywiście z ubezpieczalni stwierdzili, że według nich jest okej... Muszę znów zgłosić.

5,183

Marku połowa zasiewów straszne u nas w styczniu spadło trochę śniegu  i to uratowało sytuacje

5,184

Paweł koledze wyleciał rzepak, ubezpieczyciel powiedział że jeżeli w czasie lustracji stwierdzą ileś tam ? roślin żywych na m2 i plantacje można by zostawić płacą ale mniej, przy plantacji do likwidacji 1500 zł/ha w jego przypadku.

5,185

Mi znów gość powiedział, że albo całkowita likwidacja albo zostaje. Chyba od połowy marca liczą jakoś procent strat. Każdy gada co innego...

5,186

Tragedia narodowa! Jak żyć??????? http://film.onet.pl/wiadomosci/to-konie … eny/r2yrmt

5,187

mpopis napisał/a:

ja czekam na komisje, ale ten co umarzł juz zgnił i boje sie ze powiedza ze wogóle nie był rzepaku. tak to wyglada...

Rolnik z powołania:-)

5,188

u mnie miał byc dzis likwidator pzu a tu biało wiec przełozyłem
u nas likwiduja narazie tylko jeczmienie z reszta czekaja.
PS.Marek i jego fryzura sa bardzo medialni,słowem ekspert TAP

5,189

Jack oglądałem 2 tygodnie temu jęczmienie kolegi. 100% przesiew. Pojechaliśmy dzisiaj a on odbija. Siok!!!!!

5,190

w moich stronach na pewno nie odbije.
jeczmienie 100% strat
pszenica 50-60%
pszenzyto 30-40%
rzepak 40-50%
zyto 0% :-)

5,191

http://agrobiznes.money.pl/artykul/kazd … 32984.html

5,192

No ciekawe jak tzw Primowcy z Agri Plus czy muszą rejestrować skoro to nie ich świnie bo u nas jest milion w powiecie. Apropo świń to facio przyjechał wczoraj do mnie z kosiarką ze świata i mówił, że dwoje dzieci z jego miasta na świńską grypę zmarło.

5,193

Bratowa uczy się na położną i słyszy coraz więcej przypadków tez zarazy. Media nic nie rozdmuchują tego...

5,194

jestem w szoku wczoraj pzu mi zlikwidowało telefonicznie zboza a dzis kasa na koncie!popołudniu wymłociłem jeczmien-gruberem oczywiscie

5,195

a concordia milczy w poniedziałek zadzwonie ich podspieszyć

5,196

Tata w radiu wysłuchał parę dni temu, że w Polsce zanotowali siedem zgonów na grypę. U nas z kim nie pogada chory. Od poniedziałku gnojówe mieli mi wozić. Kierowca i kierownik chlewni chorzy. Ja dopiero dziś na dworzu byłem. Ciekawe czy coś piznie jak z tą ptasią grypą, której zresztą nie było.

5,197

Twu twu  a u nas całą zimę wszyscy zdrowi i oby tak dalej .

5,198

Pajej napisał/a:

Papej zrób to incognito..
Miałem dzwonić ale jak usłyszałem o tym że załatwiają w PZU zaocznie ....
zaocznie powiedzą 100% a jak przyjadą powiedzą 50% do kasacji. wolałbym 100%

5,199

jutro zabieram sie za wymianę tarczy sprzegła we forszu 323 jak ktoś potrzebuje fotki piszcie to porobie co komu bedzie potrzebne a potem i tak zrobie porządny opis i fotorelacje z całego przebiegu naprawy

Nie ma to jak FORTSCHRITT

5,200

Krzysiek napisał/a:
Pajej napisał/a:

Papej zrób to incognito..
Miałem dzwonić ale jak usłyszałem o tym że załatwiają w PZU zaocznie ....
zaocznie powiedzą 100% a jak przyjadą powiedzą 50% do kasacji. wolałbym 100%

mam sie nie przedstawic?