Odp: Uszczelka pod klawiaturę kupić czy wyciąć?
ja dawałem i tak i tak i kurde zawsze w jednym miejscu mokro zawsze ta sama pokrywa ale musze wywalić te pokrywe bo mam aluminiowa i z niej cieknie a z pod żeliwnej obok nic
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Uszczelka pod klawiaturę kupić czy wyciąć?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja dawałem i tak i tak i kurde zawsze w jednym miejscu mokro zawsze ta sama pokrywa ale musze wywalić te pokrywe bo mam aluminiowa i z niej cieknie a z pod żeliwnej obok nic
No to sam odpowiedziałeś sobie w czym problem -ja mam tylko żeliwne pokrywy i może dlatego nie mam problemu może twoja jest uszkodzona i z tąd problem
Dobrze głowice też wyczyść
no teraz mam ciągnik częściowo rozebrany to w wolnej chwili sie tym zajme z reszta i tak musze sprawdzic głowice czy dobrze dokręcone to wtedy to zrobie
Powiedz przy czym?
Oczywiście 323!;)
Ja mam oczywiście bez silikonu i wszystko dokładnie wyczyszczone uszczelki nowe a moczy się po całości !
Te uszczelki są do bani twarde a po jakimś czasie się rozchodzą i znów można ją dociagac ... myślę że korek załatwi sprawę
Pokrywy mam żeliwne!
Ja mam uszczelki oryginalne może dlatego nie mam z tym problemu
najważniejsze to odtłuścić rozpuszczalnikiem fajny jest też zmywacz do tarcz hamulcowych w spreju i nałożyć cienką warstwę silikonu na obie strony uszczelki ale kupujcie czarny bo go nie widać to znaczy nie rzuca się w oczy jak czerwony i dokręcić pokrywę musi być dobrze
no faktycznie sprey do odtłuszczania hamulców też polecam zmywa smary do sucha elegancko czysto bez problemu i silikon tez czarny stosuje mam taki jeden troszeczkę gęściejszy niż te z K2 i jest ekstra akurta dziś sie skończył trzeba łatwić drugą tube
Starter silnika też dobrze zmywa a i są specjalne zmywacze dobre do czyszczenia euro złączek bo zawsze zakurzone jak chcesz coś do hydrauliki podpiąć
Dziś kupiłem gumokorek jutro wycięcie imontaż uszczelki i zobaczymy czy będzie lepiej trzymało od niby oryginału ...
Odtluszczenie to podstawa! Ja używam zwykle rozpuszczalników itp. Bo akurat mam takie pod ręką
Oryginałów tych uszczelek to już dawno nie ma na świecie, a te które pozostały, to raczej się już nie nadają do użytku. Obecne uszczelki to dzisiejsze produkcje, które są lepsze lub gorsze... Podstawa to odpowiednie wyczyszczenie i zmiękczenie tych bardziej twardych np. towotem. Silikon to niezbyt udana ostateczność.
Problem w tych pokrywach leży w tym, że wiele z nich dziś jest już po prostu pokrzywionych i na dodatek mają tylko jedną centralną śrubkę do przykręcenia. Prostowanie przez szlifowanie daje najlepsze rezultaty.
Kończąc temat z wyciekiem pod pokrywami zaworów, gumokorek załatwił sprawę od ręki! Wiec polecam takie rozwiązanie i problem z głowy; )
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Uszczelka pod klawiaturę kupić czy wyciąć?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo