Odp: woda
ja będę robił odwierty próbne nawet myślę się póżniej ogłosić i 10zł za metr brać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » woda
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja będę robił odwierty próbne nawet myślę się póżniej ogłosić i 10zł za metr brać.
czym? 10? czy 100?
masz pełną skrzynkę albo jeszcze nie zjażałeś
już odpisałem,co do wiercenia to sie zrobi myślałem wiercić góra 80m a studnie na 60m
Ale czym?
w maju pokaże
To może przyjedziesz do mnie?
Ja z moim studniarzem jutro się pokłócę. Bo studnia ma wydajność uwaga 2,5l na min.
Dostał 2tyś zaliczki i nie zamierzam mu płacić więcej chyba że zdaży się cud i studnia będzie działać....
pojadę z miłą chęcią tylko jak wszystko poskładam do kupy
No pochwal się!
a gdyby zrobić deszczownie jak na tym foto:
Zdjęcie ze strony http://www.ekohouse-oczyszczalnie.pl
?
Mam na podwórku drugą ekipę. Podchodzą fachowo do tematu. No ale jest problem
zeszli na 75m i nic nie ma wody. Jutro będziemy radzić co dalej. w okolicy są studnie max 60m. 700m ode mnie 60 wodociąg. Kolega ma 1,5km ode mnie 28m. Miał ktoś taką przygodę?
przestawienie się o 10-20m i robienie kolejnej dziury ma sens?
ma ,rób odwierty próbne co 20-50 m kierując się w dół bo w górę to na pewno będzie glina przynajmniej tak jest u nas ,kolego obok ma 45m gliny a póżniej kurzawka i jest problem bo wiertło się urwało i teraz wierci dalej ja będę wiercił z 700m od niego i zobaczymy co będzie.
W tym odwiercie był 70m gliny...
nie masz soli to możesz i na 100m wiercić a nawet głębiej są pompy co spokojnie 20 bar robi .
Oligoceńska wyjdzie http://www.uni-geo.pl/studnie-glebinowe/
[quote=tomek1974
]nie masz soli to możesz i na 100m wiercić a nawet głębiej są pompy co spokojnie 20 bar robi .
Kolego będziesz miał taki sprzęt jak Ci co usługi robią, wiercą i robię te głębinówki ?
taki nie ale coś tam się zrobi do maja woda musi być
Ja się właśnie zastanawiam nad oczyszczalnią bo też mi strasznie dużo wody gdzieś "ucieka"
Krzysiek jak tam u ciebie z wodą bo jedyne wyjście jak jest jej mało to wykopać basen na xtyś litrów i małą pompą pompować 24godziny na dobę.
A skąd pompować?
Basen jest i ma 125m3
Ale co z tego? Jestem w wstanie wlać do niego około 5m3 na dobę z tych dziur które mam na podwórku. A basen wystarcza na jedno podlanie 5 ha w 3 dni.
Czekam na chłopaków bo ich silnik SW 400 w uazie odmówił posłuszeństwa. Widziałem jego agonię na moim podwórku 5l oleju na dzień pracy, strzały z tłumika, smród spalonego oleju kilometr dalej, i to wszystko przy pracy na pół gwizdka..... Zadzwonię jutro do nich.
Generalnie jak przyjadą to małym świdrem będziemy robić odwierty próbne.
Dzięki że pytasz ...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » woda
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo