5,321 Ostatnio edytowany przez Pajej (2016-03-24 18:22:21)

Odp: GG FORUMOWE

Grzegorz89 napisał/a:

W fordzie się rozsypało?

tak w fordzie. juz takiego kupiłem ale nie wiedziałem o tym jak ma lzej np przyczepe ciągnie to naped chodzi normalnie ale przy orce przeskakuje na wilkolkinie.
Marku nie wiesz jak wyglada wyrobiony wieloklin? po swietach wezme sie za to to moze wrzucę zdjecia.
wuglada to tak http://olx.pl/oferta/atak-ford-7840-824 … cX3n5.html mi sie wyrobił ten wilkolkin na wałku

Rolnik z powołania:-)

5,322

Takie rzeczy to naprawiają za Krusem w Biłgoraju. Chociaż jak robią to nie wiem, oraz ludzie tam są niesłowni...
W każdym bądź razie rozbierania nie ma dużo, to można spróbować albo szukać używki. Z używką będzie ciężko pewnie, a tutaj nie ma aż tak ciężko, bo jeszcze dochodzi przez zwolnice, dlatego próbowałbym naprawiać.

5,323

pajej a ty masz drobne frezy czy takie jak na przekaźniku wom?U sąsiada w mf6110 końcówka wałka tak się wyrobiła że zerwało frezy ,założyli nowy łącznik ale to pomogło na parę godzin pracy(jeszcze bardziej zniszczyli wałek i złom łącznik),naprawili to tak ucięli wałek i lekko nawiercili, kupili wałek wom od jakiegoś ursusa(wielkość frezów okazała się taka sama) zatoczyli aby sztywno wszedł w nawiercony wałek ataku i zespawali ,potem na tokarce wszystko wyrównali i tak chodzi już ze dwa lata a ciągnik raczej nie ma lekko .

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

5,324

ja mam na ten drobny frez, wiec to odpada

5,325

Może przefrezować na pojedynczy klin.

5,326

tez nad tym myslałem ale nie jeden tylko 2 kliny. pytanie czy to zda egzamin jak zciągniemy wierzchnia utwardzona warstwe

5,327

Pytanie czy konstrukcja całego wału jest taka, że musi się na tym łączniku przesuwać ?

5,328

Dać do napawania i wyfrezować ...........  Robiłem tak w forszu i do puki go miałem to nic się z tym nie działo .

5,329

mw_marcin napisał/a:

Pytanie czy konstrukcja całego wału jest taka, że musi się na tym łączniku przesuwać ?

na łaczniku to przesuwa sie tylko do zdejmowania i zakładania.
koseś jakos nie wierze ze napawane wytrzyma, przecież sie to wszystko rozchartuje. forszaj ma to wszystko masywniejsze

5,330

spokojnie powinno wytrzymać. W podobny sposób regenerowali mi zęby na koszu zwolnicy przedniej w koparce jcb 3cx i drugi rok już chodzi.

5,331

to tylko firme znaleźć co mi to zrobia i do roboty

5,332

u nas nie ma problemu z wykonawcą   http://zarnametal.pl/oferta/
Jak mam jakiś problem to u nich to załatwią

5,333

napawanie i frezowanie to dobry pomysł

5,334

poszukam czegos blizej siebie. skoro wszyscy twierdza ze napawane ma wytrzymac to sprubuje

5,335

maniek516b napisał/a:

Tak na szybko, jest jakaś regulacja sprzęgła od skrzyni biegów w koparce T-174 ?? Czy muszę rozebrać całą obudowę, która znajduje się za skrzynią ? Otóż w jakimś miękkim terenie wrzucam bieg, puszczam sprzęgło, a ona stoi. Silnik normalnie wchodzi na obroty. Na twardym podłożu i błocie jest okey

U mnie wystarczyła regulacja łapek na sprzęgle, weź ino tez tam zajrzyj jak wyglądają tam odległości.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5,336

Mi robili w IZNS  Iława .

5,337

Laszek napisał/a:
maniek516b napisał/a:

Tak na szybko, jest jakaś regulacja sprzęgła od skrzyni biegów w koparce T-174 ?? Czy muszę rozebrać całą obudowę, która znajduje się za skrzynią ? Otóż w jakimś miękkim terenie wrzucam bieg, puszczam sprzęgło, a ona stoi. Silnik normalnie wchodzi na obroty. Na twardym podłożu i błocie jest okey

U mnie wystarczyła regulacja łapek na sprzęgle, weź ino tez tam zajrzyj jak wyglądają tam odległości.

Dzięki smile Zerknę i zobaczę. Druga sprawa, wie ktoś jakiej mocy jest alternator w koparce t174 ? Na tym co jest nic nie pisze.

5,338

Właśnie wróciłem z Wrocławia  i powiem że zboża i rzepaki wyglądają super w porównaniu do naszych. Widać że mokro na polach jak diabli, miejscami woda stoi na polach

5,339

Wiem gdzie leży bańka na RSM 50 000litrów za dobre bańki, jak by ktoś był zainteresowany dawać znać.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

5,340

Stan u mnie i u moich kolegów na dzisiaj tj. 30km na południe od Wrocławia: rzepaki dostały już dwie dawki azotu jedni na pierwszy raz dawali saletrosan, rsm-s ew. siarczan am. druga dawka to saletra lub rsm i po świętach trzecia i zamykają temat azotu,
pszenica po pierwszym zasileniu azotem (saletra , mocznik)
jęczmienie i pszenice jare posiane
ziemniaki kiełkowane w trakcie sadzena
chowacza w rzepaku nie widać.....
pk pod buraki wysiane po świętach siewy
hmmm i tyle w polu a w domu wędzarnie wędzą pełną parą, kto ma aparaturę to produkuje tongue reszta do monopolowego i pojutrze święta....... NAJLEPSZEGO, ZDROWYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ ....