5,341

Odp: GG FORUMOWE

MAREKPE napisał/a:

Wiem gdzie leży bańka na RSM 50 000litrów za dobre bańki, jak by ktoś był zainteresowany dawać znać.

A ile tych baniek trzeba za tą jedną  bańkę?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

5,342

tomek1974 napisał/a:

napawanie i frezowanie to dobry pomysł

a gdyby po staropolsku sespawać wałek z tulejka?

Rolnik z powołania:-)

5,343

To nie staropolsku tylko papractwo ..............
Jak pospawasz na ciągniku to zniszczysz uszczelnienie i będzie ciekło .....

5,344

chyba masz racje z tym uszczelnieniem...

Rolnik z powołania:-)

5,345

taki spaw nie trzymał by długo smile

5,346

Brakuje mi na Forum +-. Powinienem mieć możliwość subiektywnej oceny tekstów. Może byłoby wskazane przywrócić poprzedni system, zaczynając od 0. Pieniacze się wyszumieli, emocje opadły. Co Wy na to ?

5,347 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2016-03-27 18:04:00)

jestem zaa nawet bardzo bo wielu osobom za pomoc należałby się plusior fakt czasami jak ktoś na minusa zasłuży to trzeba go dac ale z i z honorem go przyjać jak sie samemu zapracuje na - jak i na na zasłuzone +

POPIERAM SŁAWKA

Nie ma to jak FORTSCHRITT

5,348

Androl dotarłeś bez przygód? wink

5,349

Paweł dzięki za pomoc. Nie było problemu to zaledwie 45 km.
O czym piszemy, otóż Paweł dał mi namiary na swojego kolegę który ma pszenżyto jare dobre  do siewu. Po wczorajszej porannej lustracji pól stwierdziłem że 4,4 ha zbyt słabo rokuje. Szybka decyzja przesiewam, we wtorek od rana w pole.

5,350

Mi już tych plusów nie brakuje a minusów to już w ogóle . Na innym forum jest to rozwiązane że dostaje się "pomógł " i wyświetla się za który post dostał pochwałę i od kogo .

5,351

androl napisał/a:

Paweł dzięki za pomoc. Nie było problemu to zaledwie 45 km.
O czym piszemy, otóż Paweł dał mi namiary na swojego kolegę który ma pszenżyto jare dobre  do siewu. Po wczorajszej porannej lustracji pól stwierdziłem że 4,4 ha zbyt słabo rokuje. Szybka decyzja przesiewam, we wtorek od rana w pole.

Nie ma sprawy.

5,352

koseś napisał/a:

Mi już tych plusów nie brakuje a minusów to już w ogóle . Na innym forum jest to rozwiązane że dostaje się "pomógł " i wyświetla się za który post dostał pochwałę i od kogo .

Ale masz je ciągle w podpisie więc chyba sentyment został :hmmm:

5,353

i znowu dostane 100 minusów smile

5,354

To może niech bedą same plusy bez minusów i nie bedzie konfliktów co kto komu za co i dlaczego..

mdw

5,355

nie pamietam komu ale wisiałem komuś zdjecie siedzenia do forsza dawno to było ale dzisiaj mnie się przypomniało i miałem aparat w ręku wiec dodaję :
http://images75.fotosik.pl/455/636703c24b74a39emed.jpg

Nie ma to jak FORTSCHRITT

5,356

będę w tym roku na jednym kawałku siał słonecznik zamiast kukurydzy, obecnie jak uprawiałem to wiaterek suchą ziemią zawiewał więc zanosi się ponownie na suszę.
Ale oby nie, siać będę na początku maja a zbiór przewiduję na pierwsze dni sierpnia.
Jakich warunków mogę spodziewać się na polu? czy postawić na zboże posiane jako pastwisko dla bydła czy posiać ponownie słonecznik? co byście zrobili, co byłoby pewniejsze?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5,357

śąsiad siał słonecznik, zasiał raz...

mdw

5,358

generalnie nie siałbym gdyby nie susza, jak ma mieć 25ton kukurydzy gdzie nasionka kosztuja 400 to wole za parę złotych słonecznik i mieć to samo bo w kukurydzy i tak kolby ni będzie. atut jest taki że wcześniej zejdzie i moge posiać jakis poplon, tylko nie wiem czy mogę liczyć że w sierpniu będę miał wodę aby poplon tam jeszcze zrobić. Lękam się.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5,359

Poplon też wodę zabierze.

5,360

Po jakim czasie wpływają pieniądze na konto na olx przelew dzisiaj zaksięgowany,ale na koncie  olx nie ma.