Odp: MF 2680 mój nowy nabytek
Ile cenisz dla kolegów z Forum? Mnie bardziej interesuje duzi MF
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MF 2680 mój nowy nabytek
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ile cenisz dla kolegów z Forum? Mnie bardziej interesuje duzi MF
Za 2680 muszę wziąśc 35000zł ale jest tak zrobiony że tylko lac paliwo i w pole bez jakichkolwiek przeglądów bo już jest po zimowym wybudzeniu i przeglądzie i teraz albo pójdzie do nowego właściciela albo dopiero do koszenia łąk. Oczywiście zarejestrowany, przegląd, OC wszystko aktualne nawet komplet kopii dokumentów z Francji jeszcze mam do niego.
Jaka skrzynia ile biegow jaka moc i co tam grzebals . Spawales czy wymieniles obudowe jak tam trybiki jaki stan. Co za kosiarke masz szerokosc ile ci pali od do?
Jaka skrzynia ile biegow jaka moc i co tam grzebals . Spawales czy wymieniles obudowe jak tam trybiki jaki stan. Co za kosiarke masz szerokosc ile ci pali od do?
Skrzynia mechaniczna 16/16 moc 140KM co do reszty pytań odpowiedź znajdziesz w postach wyżej albo tel. Spalanie to dokładnie tyle ile mu wleję i ani kropli więcej po prostu nie sprawdzałem i nie mam zamiaru sprawdzac ile pali a kosiarkę mam 160cm bo większa mi nie potrzebna.
No to dzisiaj sobie nabyłem CASE 1270 z Ładowaczem w zamian MF 203 i tak jednym słowem to względem ferdka to kawał smoka jest case. Fotki jutro jak odeśpię zarwaną nockę.
A ja dzisiaj zakupiłem ładowarkę Case taka mała 15 ton wagi.
No to fajnie chłopaki . Jamir nie za duży do tura ten traktor ? http://www.tractoor.pl/cignik/dane-tech … -king.html
Jamir jesteś w temacie to powiedz czy któryś z zachodnich MF -ów jest podobny do naszego 4514 ?
A to mój nowy nabytek zaraz jak zjechał z auta http://sendfile.pl/209838/CAM00021.jpg http://sendfile.pl/209840/CAM00022.jpg http://sendfile.pl/209842/CAM00023.jpg
Niezły byczek trzeba przyznać, bezawaryjnej pracy życzę niech służy :beer:
Jamir nie zrozum mnie źle ale w jakim celu kupiłeś takiego emeryta ? w dodatku tur i brak przedniego napędu .
On faktycznie ma 160 KM ?
Koseś, co do emeryta to sam się dziwię że jest jeszcze taki żwawy i sprawny, ta seria nie miała przedniego napędu mimo takiej mocy nie wiem czemu, co do kupna to sam się zastanawiam po co mi on ale bardziej chodziło mi o ten ładowacz bo jest bardzo masywny i potężny i mam plan założyc go na następcę Ferdka. Faktycznie ma 160KM i czuc tą moc jak się wsiądzie a mój ferdek 140KM wygląda przy nim jak taki większy szczeniaczek. Ogólnie podsumowując to sam nie wiem po co mi on ale jak go ogarnę i doprowadzę troszkę wizualnie do porządku to zapewne będzie do sprzedania tylko jeszcze nie wiem co z ładowaczem zrobię ale pewnie zostanie u mnie. Aaa Koseś przy masie ponad 9T gdzie większośc masy wisi na tylnej osi to ładowacz mu nie przeszkadza tylko jak na takiego byka udźwig podnośnika ma niecałe 4T.
Podczepię się. Jest jakaś blokada założona i nie rozwija 40km/h massey 3645 co to może być? Jest jakiś czujnik z przednim napędem połączony? Napęd niby rozłącza się, a mimo to nie wkręca się na pełną prędkość.
nie rozwija 40km/h czy zrzuca półbiegi?
Jak dochodzi do 40na godzinę to tak jakby odcinało w samochodzie obroty. Na największym biegu ale 3półbiegu silnik wkręca się w obroty normalnie na max. Na największym biegu i 4półbiegu coś go blokuje.
one zrzucają nawet 2 półbiegi na 4 biegu (skrzynia 32) odłącz kostkę od czujnika prędkości i pójdzie ile fabryka da
Nie do końca pójdzie po odłączeniu kostki bo komputer zacznie wariowac.
Między uchem od siłownika a lagą powinien być pierścień z zabezpieczeniem śrubowym i za czujnikiem śruba wkręcana w sworzeń co do czujnika to masz model z EHR a one miały różne dziwne rzeczy. Na obecną chwilę nie mam kompa z CD bo bym sprawdził dokładnie w katalogu który mam na płycie niestety. Ogólnie masz delikatniejsze pochwy niż w moim. Postaram się wieczorem odpalić katalog i napiszę dokładnie co i jak.
Ok czekam na odp. Mozesz wrzucić strone z katalogu jak to wyglada. W razie awari powazniejszej tego ehru można przerobic na mechaniczny ?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MF 2680 mój nowy nabytek
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo