481

Odp: ceny ziemi

u nas raczej ustne beda do maja....

mdw

482

coś się zmienia . dziś na spotkaniu dyrektor oddziału  w zielonej górze potwierdził że poszły donienieśienia do prokuratury i to bardzo solidne potwierdzone przez rolników  na słupy w przetargu który agencja w czwartek odwołała , ciekawym jak to sie .zakończy .dyrektorzy agencji potwierdzali że nie odpuszczą prokuraturze i na umorzeniu  się nie skończy . podoba  mi się ta jazda.

Leszek   dla kolegów'

483

Jeszcze  media powinny to rozdmuchać żeby wszystkie słupy wiedziały .......

484

Dokładnie za jaja i do TV! Pijawki! Sam to przechodziłem!

485

sarast napisał/a:

coś się zmienia . dziś na spotkaniu dyrektor oddziału  w zielonej górze potwierdził że poszły donienieśienia do prokuratury i to bardzo solidne potwierdzone przez rolników  na słupy w przetargu który agencja w czwartek odwołała , ciekawym jak to sie .zakończy .dyrektorzy agencji potwierdzali że nie odpuszczą prokuraturze i na umorzeniu  się nie skończy . podoba  mi się ta jazda.

u nas tez bedzie zadyma

mdw

486

Jutro jadę złozyć papierki do ANR. 
Mam na 2 działki 4,4ha Va  i 1,8ha  IVa
Ile dajecie za takie kawałki?
U nas  odbył się niedawno przetrag i za Va dawali 2t + podatek

487 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-03-15 21:23:10)

U nas za 2,5 ha nabili 10 ton, ja wziełem 8 ha z czego 7 ornego IVa-b za 4 tony, ale nikt nie złozyl bo ,,takie dobre pole,, , moja górna granica to 1,5 tony za ha,

mdw

488

ja składam papiery na 25.6ha  2.4t plus podatek

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

489

ja teraz złozyłem na 70 ha w sumie, czesc licytacja czesc ofertowe

mdw

490

ale piszcie jaka klasa bo hektar hektarowi nie równy

491

i klasa klasie w sumie tez

mdw

492

ja 2a do 3b  wszystko przetarg kopertowy

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

493

Ostatnio za takie klasy nabili 4 tony nic dodać.

494

wojtas napisał/a:

ja 2a do 3b  wszystko przetarg kopertowy

u nas kopertówki naliczyli sztywno według punktów i wyszło jak wyszło

mdw

495 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-03-31 19:36:38)

przejęte.... 1,85ha za 1,5t od ha IVa
Trochę dużo wyszło, w sumie chciałem odpuścić i to było ostatnie moje słowo. Jak się okazało ostatnie słowo na przetargu....
Było ściernisko będzie facelia. Kawałek nie orany przez 15 lat tylko talerzówka żyto talerzówka żyto. Dziś talerzowałem ziemia glinkowata ale masa dżdżownic! Talerzówka talerze fi 65 wpadały na największej glinie po osie ciągnik zdychał.... miękko!

496

Ciekawe po jakim czasie bedę widział u siebie takie efekty.

497

słyszeliscie co wymyslili odnośnie ustawy o sprzedarzy ziemi? kosciół i zwiazki wyznaniowe beda wyłączeni z zakasu kupna tj beda mogli normalnie handlowac jak rolnicy...

Rolnik z powołania:-)

498

Ciekawe kiedy... ale to nie ten wątek
Kolega dzwonił po moim przetargu były kolejne.
kawałek koło 25ha
z czego
8ha to IIIb
8ha to IVa
7ha to IVb
pozostała to Va
4t/ha!

499

to pokrewnie tez wpływa na ceny ziemi, a ta poprawke przegłosowali dzis

Rolnik z powołania:-)

500

U nas są działki po ok 20 ha rodzice składali na 3 z 5 przetarg ofertowy niby  kwalifikacje przeszli ziemia lV. V na jednej działce jest 2.6 druga 3.6 trzecia 4.4 i to jest za całość czy tylko za ha tata mi tłumaczy ze za całość i teraz kto najwięcej nabiję ten będzie miał więcej punktów Nie czytałem tego i nie jestem doinformowany jak to jest wiem ze liczy sie odległość powierzchnia gospodarstwa i czy jest juz jakąś dzierżawa