Odp: Generalny remont
Witam szanowne grono kolegów dawno tu nie zaglądałem brak czasu za dużo obowiązków powiem, w czym problem. Mianowicie zabrałem się za remont silnika trochę za dużo zaczął brać oleju coś między 2 a 3 litry na cały dzień pracy mówię jak go kupiłem w maju to był zalany chyba superolem albo czymś podobnym właściciel nie bardzo wiedział po zlaniu wyglądało to jak czarna woda(smoła) i miał słabe ciśnienie na małych obrotach spadało do 2 a w pracy 3 do 3,5 atm. Po zmianie oleju na gęstszy ciśnienie się poprawiło na wolnych obrotach 3,5 do 4 a w pracy 5 atm., Do czego zmierzam właśnie dziś był mechanik porozkręcał wszystko i stwierdził, że wymiana samych pierścieni wystarczy. Powiedział, że tuleje są w bardzo dobrym stanie i szkoda je ruszać to samo stwierdził o głowicach jedynie, co kazałem jeszcze odkręcić pompę i wtryskiwacze zawiozę je do sprawdzenia i może regulacji nigdy to nie zaszkodzi
Osobiście wolałbym wymienić tuleje i tłoki za jedną robocizną, ale skoro tak twierdzi, że nie potrzeba. Sam nie mam pojęcia o tych sprawach a dodam jeszcze, że mechanik jest nie do zagięcia, jeśli chodzi sprzęt rolniczy to trzeba mu przyznać kasuje jak fryzjer, ale wiedzę posiada
PS.
Proszę o jakies sugestie na co jeszcze można zwrócić uwagę.