Odp: Wiosna 2016
a u nas rzepaki strzeliły w pędy nieśmiałe sztuki potrafią pokazać kwitnienie ... zalezy od odmian
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a u nas rzepaki strzeliły w pędy nieśmiałe sztuki potrafią pokazać kwitnienie ... zalezy od odmian
U nas to samo przez dwa dni wszystkie zboża pojaśniały, zamiast coraz lepiej jest gorzej
U nas rzepaki już do ...........kostek albo i nie .
W koło wszyscy likwidują rzepaki i zboża i będą same jare a ja jak zielona wyspa z pszenżytem zostałem i zwierzaki stołówkę sobie zrobiły.
u mnie tez, troche za szybko, jutro jade z mocznikiem w oprysku bor i siarczan, nie za mały odstęp jak w poniedziałek dawałem mocznik ale w steżeniu 5%??? i tyle samo chcem teraz dać
Właśnie miałem pisać że rzepaki postrzelały w pęd. Kiepsko to wygląda.
u mnie narazie na jednej plantacji i tez sie zwiesiłem
o rzeka, u mnie to ani połowa tej wielkości
W ubiegłym roku o tej porze już nie padało także wydaje mi się, że ten może być ciut lepszy pod względem wilgoci .
Wilgoci to i u mnie jest więcej niż w ubiegłym roku. Jarki pięknie równo wschodzą, a oziminy siadają, oprócz rzepaku, ten który się utrzymał aż granatowy. Jadę dziś toprexem żeby za bardzo nie pchał się w górę.
U nas wczoraj tak wlało, że dopiero koło poniedziałku wjadę. Rzepaki zostawiłem tylko co musiałem , ale jak da 2 tony to będzie super.
U mnie też dziś rzepak dostał odżywki mikro, caryx z tebu, bor i chloropiryfos na robala.
Wczoraj i dzisiaj stosowałem dziabkotex w truskawce i miejscami jest sucho że dziabki nie da się wbić
Panowie jak przygotowanie do siewu kukurydzy? Na przyszły weekend planuje zasiać
U mnie za miesiąc gdzieś..
Już sieją w moich stronach
u nas już buraki wsiane widzę a kuku sieją .. dziś pada to chwile mają przerwy
u nas tez już zaczynają, ja chyba koncem kwietnia nie szybciej
U mnie buraki na jednym polu prawie na wierzchu. A jarych nie posiałem, i prędko nie posieję dopiero poniedziałek wtorek może bo znowu napadało. Niech pada.
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo