Odp: Wiosna 2016
U mnie buraki na jednym polu prawie na wierzchu. A jarych nie posiałem, i prędko nie posieję dopiero poniedziałek wtorek może bo znowu napadało. Niech pada.
Daj trochę tego deszczu do mnie bo sucho...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie buraki na jednym polu prawie na wierzchu. A jarych nie posiałem, i prędko nie posieję dopiero poniedziałek wtorek może bo znowu napadało. Niech pada.
Daj trochę tego deszczu do mnie bo sucho...
U mnie leje a kuku gdzieś koło 20 kwietnia
U nas jak od 3lat sahara wg icm jutro symboliczny opad zobaczymy bo kurzy się jak cholera a w poniedziałek orzę pod proso!
U mnie dzisiaj nieźle dopadało. Jare idą w górę jak przecinaki
Pozazdrościć!!!!!!!!!!!!
Pszenice ozime wyglądają jakby już miały wybić w źdźbło. Dziwnie wyglądają, choć deszcze i azoty zrobiły swoje i idą jak burza.
U mnie z wodą tak jak na tym zdjęciu z jęczmienia https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb84f696886.jpg
od 2013 takiego czegoś nie widziałem. dzięki za fotkę!
artykuł z 2013 ale chyba lepiej odnosi się do tego roku, https://nawozy.eu/wiedza/porady-ekspert … czasu.html
Ja pierxole taki byk i to w tytule. Pani magister inżynier się nie popisała....
I dalej leje na jutro też opady zapowiadają. Jak dla mnie mogło boy na chwile przestać. Bo drugą dawkę azotu trzeba dać, skracania itp.
u mnie tez wody dość co wjade na pole to ciągnik po uszy w błocie, przejazdy asfaltem ograniczam do minimum bo tak błoto sie wywozi
na całe szczęście ozime zboża opryskałem na chwasty i dostały 0,8 l stabilanu na dokrzewienie. teraz jak przestanie lać to rsm 2 dawka i cacy. tylko że w poniedziałek mija 3 dni od posiania łubinu i facelii .... ciekawe co to będzie bo afalon planowałem na poniedzałek ....
u mnie całą noc leje, tez w sumie mam ogarniete na bierzaco ale dalej trzeba bedzie paplać sie w błocie
U mnie lipa drugi tydzień nie pada deszcz jest juz sucho wszystko stoi w miejscu i temperatura nie rozpieszcza do 13 stopni i w nocy przymrozki
Suchy kwiecień mokry maj będzie zboże jako gaj. Nadmiar wilgoci w IV to słabo rozwinięty system korzeniowy przy późniejszych brakach opadów takie rośliny bardziej odczuwają suszę.
może nie których podraznie ale kuśwa znowu leje, rzepak trzeba pryskać, pszenice skracać a pada...
No pada pada... już praktycznie trawy zasilone ale jeszcze zostało 11ha zasiać owsu ale wiadomo jak pogoda nie pozwala.. A z tym wysiewem owsa Poznaniakiem to nie tylko u mnie ale i u sąsiada też... na 2 ha wysiał tylko 3 siewniki...
jest sucho. wiem. ale cholera czy ten deszcz nie mógł poczekać 1dzień. Miałem dziś pszenżyto przesiewać jęczmieniem i dupa. o 6 nie padało, teraz ma już około 10mm....
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo