Strony Poprzednia 1 … 271 272 273 274 275 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
pod wiatr się nie sika
Proszę o podpowiedż,gdzie znajdę wątek o kołach i oponach.
Bliżniaki z flanszami do Forsza 12,4/11 x 38 sprzedam lub zamienię na mniejsze 11,2 lub 12,4 x 36 [do zetor ursus]
O co dokładnie ci chodzi?
Tak jak w poprzednim wątku.Sprzedam bliżniaki z flanszami od Forsza .Chcę zakupić koła do c-360
Jak byś nie znalazł używek to tanio nówki kupisz w pronarze. Dzwoń do nich połowę taniej niż w agromie
Zastanawiam się czy felgi od Władymirca pasują bez większych przeróbek do RCW
U nas 13,6-38 od forsza chodziły w 360 ale wchodziły na styk, teraz są w zetorze 7211 i pasują idealnie
Lechu ty chyba zmieniłeś accorda na amazone? Chodzi o siewnik.. Się pytam bo nie wiem którego wybrać będzie bo już mam dość poznaniaka...
Ja jestem, jak na razie zachwycony amazonką, jeszcze jak trochę potrenuję ścieżki to będzie rewelacja.
U nas 13,6-38 od forsza chodziły w 360 ale wchodziły na styk, teraz są w zetorze 7211 i pasują idealnie
Wiem że pasują ,widziałem twoje fotki.Problem w tym ,że przygotowuję się do reaktywacji C-360 i pod kabinę i plastikowe błotniki od Naglaka ,tych które mam[12,4/11-38] nie wcisnę.Wydaje mi się że odpowiednie będą 12,4-36 chociażby dlatego ,że 9,5 są za słabe i wąskie[wcinają koleiny] a 11/2 dużo droższe.
Orientuje się ktoś, czy przy mocowaniu rozrusznika w kombajnie 517 muszą być założone dwie podkładki takie jakby w kształcie elipsy. Jak są te dwie podkładki to zębatka na wieńcu aby trochę zatrybia. Początek zębatki jest wydarty, ale 2/3 dalej zębatka jest jak nówka.
Karol i amazone i accord to super siewniki. Accorda zmieniłem tylko dlatego bo chciałem uprawowo-siewny 3 metry a że już miałem agregat amazone to siewnik też pasował idealnie. Wysiew w accordzie super sprawa
jeśli chcesz siać drobnonasienne to tylko accord lub inny pneumatyk, jeśli do zbóż to mechaniczny wystarczy
I co mogę polecić to żeby był na redlicach talerzowych- super sprawa. W tygodniu przesiewałem znajomemu pszenicę to jeden przejazd wahadłówką z siewnikiem i efekt cacy cacy
U mnie piaski więc talerze nie potrzebne.. Chyba że w uprawę bezorkowa poszedł to wtedy tak. Pneumata chętnie bym użył do siewu trawy w czysty siew. Chętnie bym zrobili zestaw z 6 metrowego accorda na 3M na agregat z tyłu a z przodu drugi siewnik do zboża że jak będzie mało to przetloczy do tylnego zbiornika... Jak dla mnie samego robota była by lżejsza a ha dojdzie...
Kurde jaki tu spokój nikt nic nie pisze aż dziwnie... rośnie owies już wyłazi... Jednym słowem masakra. Jutro czy pojutrze zrobię zdjęcia i pokaże jak ładnie się posialo....
Ostatni kawałek pszenżyta przesiałem mieszanką : pszenica, jęczmień, owies. Owies nieodczyszczony, dodawałem prosto do siewnika, na odczyszczoną mieszankę pszenica+jęczmień, Trafiała się w owsie taka sieczka ze słomy, dosypując powoli wybierałem, coś tam przegapiłem i efekt podobny kilka razy się zdarzył, jak u Ciebie. Ja to już trochę się wkurzałem tymi przesiewami i tak niedbale ten ostatni kawałek zrobiłem. Karol pamiętaj na przyszłość, nie sieje się sieczką, lub zbyt ościstym jęczmieniem. Winy siewnika w tym nie ma.
Ja wiem. Za dużo wąsów było i tyle. Może od znajomego wezmę na następny rok na nasienie mieszankę. On sieje ją na dobrej glebie to takie fajne zolciutkie a u mnie blade takie ale wiadomo z piasku nie łatwo wyciągnąć dobry plon..
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo