Odp: Kukurydza Na Ziarno
zamówiłem juz P8400 i P9027 chyba zamówie dkc 3623 i jeszcze na dedna trzeba sie zdecydować
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 48 49 50 51 52 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zamówiłem juz P8400 i P9027 chyba zamówie dkc 3623 i jeszcze na dedna trzeba sie zdecydować
i zamówiłem troche 3623 i na próbe to http://www.ragtsemences.com/rs/pdf_pl/FISIXX.pdf
Koledzy jaką odmianę kukurydzy możecie polecić na gleby V i VI klasy.Uprawiam pr38n86,
mam doświadczenia z Glejtem i Prosną. Szukam czegoś nowego na próbę. Wszelkie sugestie mile widziane.
Na słabe ziemie to o krótkim fao. Polecam Palazzo i Ballada. Szybko schodzą z pola, niska wilgotność, szybko oddają wodę. Ale jak kto uważa. Musisz rozeznać się w okolicy kto jaka miał i jak sypała. Nie każda odmiana wszędzie będzie tak samo plonować
fajne odmiany masz rację lecz u nas dziki je kochają bo pierwsze do żarcia dla nich gotowe.
es concord https://www.youtube.com/watch?v=kL8SlNDhffY
jack dobra odmian pod warunkiem dostatecznej ilości wody miałem 2 razy pierwszy raz 12 a zeszły rok 5 ton
każda dobra ..... jak wodę ma. a te ich tabelki o dupę rozbić .
Dokładnie, opoka nawet też potrafi sypnąć, wszystko od roku zależy
Ktoś już sieje kukurydze,u mnie pegerusy ostro działają w polu.
u nas coś rusza w tym temacie ale powoli bo mokro ale dzikom nie przeszadza bo szkode juz robią tym co zasiali
u nas c CMG susza trochę popadało w nocy i w dzień na polach beton jak to mówi szwagier trzeba wysłać na pole dzieciaki z młotkami żeby rozbijały bryły.
Ile jednostek siejecie na hektar na ziarno 80000 czy 100000 u nas uparli się na drugą opcję bo ponoć jak coś wypadnie to nie będzie za rzadko zasiana.:stu:
w mnie w granicy 80-82 tyś. U nas też ostro sieją, kolega już u siebie wszystko posiane 200 ha. A po sąsiedzku już na półmetku- koło 300 już zasiali ale czekam kiedy w końcu na polu koło mnie zasieją bo wtedy dopiero ja ruszę bo tak to szkoda mi siać żeby w nocy mi powyjadali
u nas c CMG susza trochę popadało w nocy i w dzień na polach beton jak to mówi szwagier trzeba wysłać na pole dzieciaki z młotkami żeby rozbijały bryły.
Ile jednostek siejecie na hektar na ziarno 80000 czy 100000 u nas uparli się na drugą opcję bo ponoć jak coś wypadnie to nie będzie za rzadko zasiana.:stu:
z tym nie trafisz to zależy od roku, może kompromis zasiejcie 900000
U mnie za mokro pola przygotowane i będzie trza jeszcze raz wszystko uprawić spadło pond 30 mm deszczu.
Zimno mokro . 16 kwiecień po co ten pospiech???? ja zaczynam po 25 . wysiewam na ziarno około 88000 na dobrych stanowiskach na słabych 75000. i jest ok.
U mnie kumpel zasiał wszystko, sucho jak skur...
U nas kukurydze już w połowie posiali. Ja w środę zasiałem, siał mi gościu spod Łowicza, tam już dawno posiali. Na ziarno wysiałem 87000, a na kiszonkę 114000.
Pietia jak siejesz to podczepiasz siewnik pod wahadłówkę amazonę? Coś tam kiedyś wspominałeś om tym pomyśle. Ja sam myślę o odczepieniu od beckera bocznych rzędów i podczepić go do wahadłówki na 4 rzędy. Obawiam się tylko żeby nie było za ciężkie bo jednak siewnik odejdzie daleko w tył. Patrząc na siewy zbóż to jestem zadowolony z pracy agregatu jak najbardziej
sieja sieja! sasiad w akcji https://www.youtube.com/watch?v=YbZNBdgfHz8
Strony Poprzednia 1 … 48 49 50 51 52 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo