Odp: b-201 lub b-200
Ok , dzięki serdeczne za pomoc yokoslaw
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » b-201 lub b-200
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ok , dzięki serdeczne za pomoc yokoslaw
sklep.lyskawaserwis.pl mają części ale raczej oryginał to nie odkładnie 120-130 ścinacz 50.
A ja do swojego b 125 kupiłem 2 odkładnie gdzieś na allegro bo dwie miałem wymienione przez poprzedniego właściciela i okazuje się że mają trochę inny kąt wygięcia (wiem, że niezbyt fachowe określenie). Zamienniki to jednak często nijak mają się do oryginałów. I na otwory też nie bardzo pasowały.
P.S. mogę komuś odsprzedać prawie nową odkładnię długą do b-200.
zamienniki jak maja pasujace otwory to juz sukces
Będzie ktoś miał po zniwach na sprzedaż b-201?
ja ..... fajny b;200 . zapraszam. tanio.
Zabezpieczenia muszą być więc b200 odpada
Wleczony?
Zabezpieczenia muszą być więc b200 odpada
Kumpel ma Overum 5 całe korpusy i lemiesze na PHX.
Marku obojętnie Ale muszę kupić bo pole mam z dużymi niespodziankami a jak jeszcze więcej dojdzie to Atlas albo obrotowka na części pierwsze się rozleci...
Scoda a ile prosi?
Jak się nie mylę to za 3 tyś. by oddał jak będziesz zainteresowany to mogę podjechać i fotki zrobić.Chyba że potrzebujesz 6 korpusów to też taki chyba jeszcze jest troszkę dalej.
To cena dobra. Kolega ma też 5 overuma ciąganego to mówił ze fajnie orze tylko oryginalne czesci posiada i ciąga DX 110... 6 korpusów nie... co Ty 12 czy Forsz pod pierwsza górke by piardły i tyle roboty...
Co do kupna to nie spieszy mi się ale jeśli było by wolnej gotówki to się odezwę na pewno
NA glinach 5 to za dużo a na lekkich ziemiach 5 to za mało chyba że ktoś lubi szybką orkę.
Po to są zabezpieczenia aby szybciej polecieć bo można przysnąć jak pole 1,2km a tak swoją drogą to zabezpieczenia hydrauliczne to najlepsza opcja w moim przypadku bo można sobie płynnie regulować wyzwalanie korpusu na resorze 5 piórowym jest 1200 kg i nic nie poradzi.
Może i się da ale trza by mieć akumulator bo tez niego ciężko by w 201 to ustawić.
Ja zeszłą jesień obskoczyłem 9-10km/h ale kolczatka przy tych prędkościach zaczyna skakać i na polu robi się bałagan. 7-8km/h jest ok.
W PHX też to fajnie działa i tak jak Krzysiek pisze ma akumulator można sobie ciśnieniem regulować mam znajomego który tak ustawiał ciśnienie że dopiero przy kamieniu 500-700 kg działał tłok a później poł dnia spawał cały korpus bo wszystko wyrwał. Twierdził że na mniejsze nie można bo tłoczyska się wycierają jak za często pracują. Nic dodać nic ująć mądremu nie wytłumaczysz sam wie lepiej dopiero od zeszłego roku kupił ścierniskowy i używa wcześniej od lat tylko orka razówka i roundup we wrześniu.
To ten sąsiad pewnie małomówny bo język się też może wytrzeć
Panowie , mam problem . Mam taki zestaw forszaj zt 323 i pług b 201 i jak zapne pług do ciągnika to jak skręcam w prawo to pług mi się kładzie na prawo bardzo tak że aż skiby po ziemi idą, a plug mam normalnie do góry podniesiony i jak skręce w prawo to sie kładzie i nie wiem czemu nie wiem co mam zrobic zeby sie nie kladł , może ktos wie co zrobić żeby tak sie nie dzialo ?
mi tak sie robiło bo miałem luz na wierzycce w pługu i wieszakach w traktorze
To jak nie bedzie luzów to powinno byc dobrze ?
Pług luzow nie ma ale traktor trche ma luzy może przez to tak jak mówisz
witam, mam zamiar kupic cos takiego moze mi podpowiecie czy warto ? http://olx.pl/oferta/agregat-sciernisko … bcf627befe
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » b-201 lub b-200
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo