5,541

Odp: GG FORUMOWE

Butla mała 34l nie będzie przesadnie za duża. To silnik bez turbo, to nie ma co dławić dźwięku. Zobaczę jak wyjdzie, z  tym, bo muszę się za ten ciągnik wziąć ostro, bo już mocno się zaniedbał, a lekko u mnie nie ma, to trzeba się odwdzięczyć.

5,542

Mam zrobione tłumik zcblachy 1,5mm. Wywinąłem rurke fi20cm i około 45długą. Zrobiłem 3 okrągłe blaszki. Jedna cała jako dno, przez dwie puściłem rurę70mm na wylot z tlumika. Ta co poszła do środka porziurawiona wiertłem 10mm tak by był prze nią przelot. Wejście z kolektora jeet wsrawione w ta częsć gdzie przebiega rura na wydech, spaliny przez tą podziurawioną  przechodĄ do drugiej części i z tamtąd rurką lecą na wydech na słupku. A i na wejściu w tą rurkę mam wspawane wyoblone blaszki tak by robiłu zawirowanie spalin.
Łacznik elastczny nowy kosztował 50 i 3m rury by zrobić wydech i kolana od tlumika.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

5,543

Wsadź tą butlę plus spiro plus rura i będzie Pan zadowolony wink

5,544

Panowie decyzja zapadła! W tym roku robię próbki do analizy! Mowa o glebach. Stad moje pytanie jak to ma się cenowo? Kiedy po żniwach? Co wykupić? Mam na myśli PH itp.?

5,545

trzeba się było zakręcić i zgłosić do programy azotów na darmowe badanie, a tak trzeba zapłacić, ale warto. Ph i P,K,Mg to podstawa. Jak doprowadzisz ph do porządku to można myśleć o mikroelementach.

5,546

http://www.oschrgdansk.pl/cennik.html

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

5,547

Możesz już robić  po żniwach jest kolejka poza tym ja chcę wiedzieć co mam w ziemi przed siewem a nie po nim a siejemy już od sierpnia...

5,548

a jakie wg jest najwłaściwsze PH ??  bo  o tyl to różnie gadają ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,549

Dla jakiej rośliny?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

5,550

i jakiej gleby dotyczy.

5,551

ogólnie  gleby 3

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,552

to dobre ph 6,5-7

5,553

Koledzy ale jak chłop robi badania to morfologia itp. Jakie mam chcieć niezbędne do wzrostu roślin i ile za to płacicie? Mi kobita z ODR ma to załatwić!

5,554

mpopis napisał/a:

trzeba się było zakręcić i zgłosić do programy azotów na darmowe badanie, a tak trzeba zapłacić, ale warto. Ph i P,K,Mg to podstawa. Jak doprowadzisz ph do porządku to można myśleć o mikroelementach.

Ja się załapałem na to w tegorocznej edycji. Badali pH, P, K, Mg oraz N z poziomu 0-30 oraz 30-60. Minusem jest to, że w ramach programu robią tylko 15 próbek.

5,555

jednemu mało, drugiemu dużo. Nieważne ile, ale jak można skorzystać to trzeba próbować. W tygodniu dostanę wyniki z edycji wiosennej, zobaczymy jakie zmiany po wapnowaniu, a zamiast badania azotu zrobili mi siarkę. Ciekawe co wyjdzie.

5,556

A tak normalnie to ile trzeba wybecalować za próbkę?

5,557

Jakie nowe opony polecacie do auta? 1tyś bym miał na wydanie. Rozmiar 205-225/55/50/16.. I żeby miały dobre odprowadzanie wody.... Do takiej ceny cudów nie będzie ale zawsze można coś w miarę znaleźć... W używki nie chce mi się już bawić....

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

5,558

Stachu napisał/a:

A tak normalnie to ile trzeba wybecalować za próbkę?

http://www.oschrgdansk.pl/cennik.html
W całym kraju takie same

5,559

No i co ja powinienem wziąć na pierwszy strzał?

5,560

Sukces, udało się ściągnąć koło w Fordzie. Jedno poszło ok, a drugie..... niestety pękła mi flansza, i musiałem rozwiercać i wypalać spawarką, bo nie było innego sposobu. Spawane ściągacze, były rozrywane przez lewarek 20ton, grzanie studzenie też nie pomagało. Nawet spróbowałem ten zamrażacz, jednak to było tylko 24zł wyrzucone w błoto. Wymęczyło mnie jak cholera. Poszło koło 400 elektrod.....