5,581

Odp: GG FORUMOWE

Ja słyszałem od mojego kolegi spod Dzierzgonia, że w Suszu jest sklep, co ma własnie części do ciągników i kombajnów Fortschritt tylko nie wiem czy to ten.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

5,582

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/motory … rze/tlq837
dla jednych radość dla innych dramat. Fabryka powstanie na terenach gospodarstwa rolnego specjalizującego się w produkcji mleka. Kolega jest tam kierownikiem od upraw polowych. W większości mają w dzierżawie ziemię agencyjną. Ziemia bardzo dobra, bez problemów osiągają 10 ton pszenicy. Pod fabrykę zabierają kilkaset hektarów ziemi, część budynków, silosów - a raczej ziemię pod nimi. Bardzo dobrze prosperujące gospodarstwo idzie się rypać. Szkoda ziemi, szkoda bydlaków, szkoda całego gospodarstwa.

gg 5118068

5,583

...Polska

mdw

5,584

U mnie jak tak dalej będzie to i 5 ton nie zbiorę... Pustynia

5,585

A u nas 50ha strefy ekonomicznej leży odłogiem i nikt jej nie che.....

5,586

wiecie może jaką największą pompę hydrauliczną można wsadzić do dużego ursusa?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5,587

40/41 L ?? O większej nie słyszałem ale wszystko możliwe smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

5,588

Zoram między innymi gdzie to ma być dokładnie ???

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,589

Fenol napisał/a:

wiecie może jaką największą pompę hydrauliczną można wsadzić do dużego ursusa?

ALe do którego? Jak do 385 to jedynie 26 litrów. Napęd jest za słaby na mocniejsze pompy takie jak w seriach xx34. Jak zerwiesz frezy na wałku to musisz klamota rozpołowić między skrzynią a skrzynia pośrednią.

5,590

26 ale cm3 na obrót co daje 54l/min przy maksymalnych obrotach
w odróżnieniu od zwykłych pomp 19 cm3/obr (41l/min)

5,591

wojtas napisał/a:

Zoram między innymi gdzie to ma być dokładnie ???

gospodarstwo mają od strony starego Jawora

gg 5118068

5,592

dziękuję, chodzi o zeta 12045 ojca, tura założył i chodzi gorzej niż w osiemdziesiątce. do tego jak chciał podnieść mojego bekera z siewnikiem to nawet nie pierdnął, kompletnie nic. osiemdziesiątka samego bekera podnosiła.
chcę wstawić dużą pompę.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5,593 Ostatnio edytowany przez niewydostanieszsie (2016-05-05 16:55:22)

Ja założyłem tą 26cm i jakoś działa 3 sezon ale ja robię tylko turem nie wiem co by było gdyby dźwigał coś na podnośniku

5,594

http://olx.pl/oferta/ciagnik-forssriit- … fpjuL.html  wczorajszy zakup za niewiele ponad 6 tys do poprawy dzialanie sprzegla, elektryka i ogolnie stan wizualny silnik ładnie odpala skrzynia cichutka hydraulika rowniez sprawna

5,595

No i Fajnie smile a u mnie pada wlasnie deszczyk.. wczoraj QQ posiana dziś ziemniaczki posadzone  deszczyk się przydał smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

5,596

Karol323 napisał/a:

No i Fajnie smile a u mnie pada wlasnie deszczyk.. wczoraj QQ posiana dziś ziemniaczki posadzone  deszczyk się przydał smile

Farciarz! U nas sahara! Dziś siałem znajomemu proso to na polu 2,5ha musiałem dwa razy filtr powietrza czyścić sad

5,597

U nas też sahara, od wczoraj na polach pracują deszczownie

5,598

A mój studniarz ścienia ma być w poniedziałek.
Sucho jak diabli od początku kwietnia 12l

5,599

Też muszę ściągnąć studniarza, w mojej wierconej abisyńskiej chyba już filtry się porządnie zamuliły. 19 lat w kurzawce to i tak długo. Obecnie tylko nadąża pompować gdy calowym kranem napełniam opryskiwacz, 2 lata temu w trakcie napełniania opryskiwacza hydrofor wyłączał się, bo nabijał do zadanego ciśnienia.

5,600

A może opadł poziom jak wszędzie i hydrofor ma więcej roboty.
Arbisyńska to płytka studnia a w takich poziom najszybciej opada.