Odp: problemy z hydraulika
wielkie dzięki tomek kupie ta z allegro, nie będę inwestował w regeneracje odezwę sie jak założę i opisze efekty pracy pzdr
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wielkie dzięki tomek kupie ta z allegro, nie będę inwestował w regeneracje odezwę sie jak założę i opisze efekty pracy pzdr
no i udało się. w czerwcu dałem pompe główną od 323 do regeneracji i okazało się że remont wiele nie pomógł, było lepej ale to wciąż nie było to, wczoraj postanowiłem że podłoże coś nad sprężyne od zaworu przelewowego i dopiero teraz moge powiedzieć że podnosi w miare dobrze. Podłożyłem podkładke 2,5mm
no to gratuluję udanej naprawy
dzięki
witam u mnie nie chce podnosić ramion co może być
witam u mnie nie chce podnosić ramion co może być
Powinno być tak: Witam, u mnie nie chce podnosić ramion, co może być? Ehhh dzieciaki, gdzie wy chodzicie do szkoły... :red:
Wiec witam, domyślam się że to twój ciągnik nie chce podnosić ramion podnośnika? Jaki ciągnik?, czy reszta hydrauliki działa? Pompa włączona??? Stan oleju w normie?
stan oleju w normie pompa wł. ale wcałe hydraulika nie chodzi nawet samych ramion nie może podnieść, dzieci bawły sie i podnosiły go na ramionach do góry co się mogło stać potem nie chciał wcale podnosić??? jest to fortschritt 303d
Pisz wszystko w jednym poście, a nie trzy, jeden za drugim, jak czegoś zapomnisz napisać, to możesz dopisać klikając w "edytuj"
a wyjścia hydrauliki na kiprowanie działają czy nie??
Ja bym sprawdził czy jednak na pewno pompa włączona Też twierdziłem że włączona a się okazało że się ją w drugą stronę załącza .. rzadko się zdarza żeby nawet ramion nie podniósł...
A z pompą co mogło się stać, czy coś sie mogło urwać w niej?, wyjścia nie wiem czy działają bo mam końcówki niemieckie i nie podpinałem.
nie raczej nic sie w niej nie urwie przecie ona wielka i masywna jak od czołgu może zeczywiście coś sie stało z tym sprzęgiełkiem od załanczania pompy sprawdz czy ono jest załączone moze linka od załanczania puściła (przerdzewiała) i przestało przez to napędzac pompe:P
Wyjścia nie wiem czy działają bo mam końcówki niemieckie i nie podpinałem
Nie trzeba nic podłączać, poprostu wajchą od sterowania wywrotem sprawdź, czy jak ruszasz nią w lewo i prawo to czy słychać działający zawór i pompa się odzywa, bo wtedy zaczyna buczeć.
ja to robiłem coś takiego że załączałem w odwrotną stronę w swoim 323 (pchając tą dzwigienke w strone przodu ciągnika). Twierdziłem że rozdzielacz, że pompa. Na szczęście miałem samą obudowę drugą (dostałem razem z ciągnikiem). Obejrzałem ... i puknąłem się w głowe
Poza tym (chociaż nie pamiętam już dokładnie jak tam ona jest zamontowana w tej dużej obudowie) tam są jakieś elementy które można z obudowy wyjąć. Chodzi mi o to że jak się okaże że ta wajcha od włączania nic nie robi to może być że nie jest kompletna.
Zakładając że rozdzielacz nie jest po regeneracji to odpalając ciągnik i ciągając wajchami od kipra np to powinno być słyszalne buczenie. Ew jak nie masz tej koncówki żeby coś pod kiper podłączyć to rozkręć lekko gniazdo... jak odpalisz i zacznie olej sadzić spod gwintu to znaczy że działczy...
tak buczy gdy włączam od podnszenia ramion
Może wysunoł się sworzeń w podnośniku co łączy tłok z ramionami,potrafi narobić bałagu.U mnie obcieło sworzeń urwało jedno ucho w podnośniku i wyłupało kawałek obudowy podnośnika.
a mugłbyś mi bardziej wytłumaczyć gdie on sie znzjduje
przepraszam nie buczy pompa i co może byc
Chłopie dostaniesz ostrzeżenie za niechlujną pisownie!!!
No to powalcz aby tą pompe jakoś włączyć... ona się dość ciężko załącza np u mnie. Poza tym ja ją załączam jak kręce bez gazu bo na odpalonym to wogóle się nie zapnie jej...
Odpal forszaja i weź kogoś żeby wcisnoł sprzęgło i włączysz bez problemu jak masz wszystko ok.Trudn jest tam spojrzeć czy się swrzeń wysunoł ale jak znajdziesz zaślepki pod sworzniami co wychodzą z podnośnika te od ramion. Zaślepki mają przyspawane nakrętki chyba M 10 mają kształt kapsla tylko dużego.
Słyszałem coś że się pompa niekiedy sama wyłącza tak pisałi niekturzy tutaj. Dlaczego siemoże wyłańczać
Po około 3-4 godzinach trebabyło dobrze gazować żeby coś podniusł
Człowieku, po raz drugi prosze cie o poprawną pisownie!!! na naszym forum nie ma miejsca na niechlujstwo!!!
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo