Odp: Wiosna 2016
oby doleciał, bo pszenica juz zwija liście
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
oby doleciał, bo pszenica juz zwija liście
padać pada ale nie tak jak powinno. Pada krótko a intensywnie przez co większość wody spływa a nie wsiąka. Przestawiałem pastucha to po dwóch uderzeniach młotem kołek idzie jak w masło a później nie idzie go głębiej wbić tak twardo.
U mnie odkąd posiałem jare zboża spadł jeden deszcz 4mm. Żyto bieleje, jęczmień zimowy na lepszej ziemi jeszcze jakoś wygląda. Jare też mam na mocniejszej ziemi ale obok sąsiad ma na piachu to jak za kilka dni nie popada to rozkrzewiony zzółknie całkiem. W piątek kosiłem na sianokiszonkę łąki nad rzeką na których normalnie o tej porze powinna być jeszcze woda na równi z darnią.
przejezdzałem pare razy przez Trzciel ładna okolica, u mnie tez jak mi wymoko na mokszejszych to wyschło na piaskach
Pada, nareszcie pada !!! Pierwszy prawdziwy deszcz w tym miesiącu
U mnie bida z wodą chmury są ale nie chce z nich kapać chyba ktoś kurek zakręcił a tak na poważnie to jak w najbliższym czasie nie popada to wszystko uschnie jare już się wykłaszają z braku wody
i piekna chmurka poszła bokiem...
Ulał deszcz... Jeszcze gradu dodało.. Rynny nie przerabialy ale 20 min i po wszystkim... No i prądu nie ma... Burzaaa
zapowiadali bardzo intensywne buze nawet z gminy ostrzeżenie dostałem, a spadło raptem 0,5 mm
Moje gospodarstwo też deszcz omija i suszej niż w poprzednim sezonie, w gminie apel aby oszczędzać wodę bo mogą być przerwy w dostawach wody a już wieczorami są spadki ciśnienia.
Współczuję u nas pada przez miesiąc czasu 50 litr wody ma metr nie liczę tego co teraz pada
Burza z lewej burza z prawej a u mnie 0,0005mm... Przyzwyczaiłem się.
u mnie troszku pomrzyło
Jarki do pół łydki i się kłoszą, pszenica jara i pszenżyto też, dobrze że wszystko wałowane to jakoś tą bidę się zbierze. W południe trochę pokropiło, nogą pociągnąć i się kurzy.
alleluja deszcz, przez pół godziny dawało ładnie teraz jeszcz pada jak przestanie to pójde zobaczyc na deszczomierz
troche zelzało wiec byłem widziec spadło 26l/mkw i ciągle drobny deszcz pada
Właśnie dolało
Właśnie dolało
u nas ledwo 5l . wczoraj i konewkę zabrali .ciepło i słonecznie.
Za mało deszczu aby na polu rosło a za dużo aby siano zebrać .............
Wreszcie popadało troche w nocy i przed południem.
Ponad 20 litrów spadło, wreszcie wszystko odżyje
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo