1,101

Odp: Kukurydza Na Ziarno

Sarast w jaki sposób 105 pln na ha ?

1,102

no jak .. się negocjuje to się ma , na parę ha biorę to i trochę mogę pogrymasić.

Leszek   dla kolegów'

1,103

chłopy jak ratowaćmoja kuku. stosowałem mustang 0,5l plus titus 60g i kuku zrobiła sie fioletowa jakby fosforunie nie miała.stoi i nie rosnie. Przedplonem był rzepak. co ciekawe na jednej działce na połowie przedplonem był rzepak a na drugiej połowie pszenica i tam gdzie przedplonem była pszenica kuku idzie normalnie. jaki powód tego? moze to ze tam gdzie była pszenica w momencie zabiegu chwasty były wieksze od kuku?

Rolnik z powołania:-)

1,104

A może oprysk na rzepak ? Rzepak siany w ubiegłym roku i przemarzł?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,105

spróbuj  jakiejś odżywki z dużą zawartoscią cynku i fosforu. powinno pomóc.

Leszek   dla kolegów'

1,106

może klistalon zółty plus cunk?

1,107

Cynk i spora dawka fosforu. Ratuj bo nie będzie plonu dobrego... Dziś jadę z mocznikiem 8kg/h + Plonovit QQ... A Za 7-10 Dni Mocznik 10kg/ha + Cynk + Fosfor... A potem Jak będzie coś padało czy cuś to mocznik ( jeszcze nie wiem w jakiej dawce ) + Bor + Siarczan Magnezu + Coś...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,108

u nas takie kukurydze są, u tych co siali siewnikami bez podsiewacza nawozu. Jeden zasiał nowym siewnikiem, z podsiewaczem i bomba kukurydza. Ogólnie w tym roku ludzie mówią, zę jakoś słabo nawozy działają, opryski też jakoś byle jak....

1,109

u mnie w nocy 14 litrów i pada kukurydza to lubi bo się już zwijała.

Leszek   dla kolegów'

1,110

Zimno i słabe pobieranie składników z ziemi , dziś dałem kelpak ,cropvit power , opti kukurydza  i siarczan magnezu ,a jak pryskałem na chwasta to poszedł cynk .

1,111 Ostatnio edytowany przez Pajej (2016-06-13 20:51:28)

jak tylko wiatry sie uspokoja pojade mocznim siarczan magnezu po 5kg, kristalon zółty 3kg http://www.yara.pl/crop-nutrition/produ … alon-zoty/ , grinlist zn 2l http://agreko.info.pl/grinlist-zn/
po obejrzeniu tego chyba odpuszcze siarczan https://www.youtube.com/watch?v=KDn0tVz_iww

1,112

Panowie QQ ładnie rośnie.. Ciemna i jeszcze się nie zwija od ciepła.. Lecz wczoraj zauważyłem że ma pocięte liście... Nie wszystka jest pocieta tylko pojedynczo Co parę kroków dalej od siebie..  Jeszcze czegoś takiego u mnie nie było.. Co to może być?

+33 / -0 (chyba wink)

1,113

Pewnie grad

1,114

Hmmm ale go nie było a jak był to nie duży.. I dawno :hmmm:

+33 / -0 (chyba wink)

1,115

Jelenie ?

Leszek   dla kolegów'

1,116

Najwyżej sarny wink Jeleni brak...

+33 / -0 (chyba wink)

1,117 Ostatnio edytowany przez sarast (2016-06-26 22:15:05)

FARCIARZ u mnie mieszkają w kuku. mam swoją kuku 70ha  w kompleksie wspólnie z kolegami na areale 250 ha a do okoła lasy !  równej i jak na razie pięknej  kuku ale jelenie i dziki mają oazę  spokoju niczym nie zakłócanej ,

Leszek   dla kolegów'

1,118

Na jelenie wystarczy biały sznurek

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,119

U nas za rzeką koleś zamontował armatkę hukową na butlę z gazem dostępną na allegro. Strzela co 1,5h i mówi, że spokój jak nigdy. Wystrzał jest jak z prawdziwej giwery. Fajna sprawa!

1,120

Przez tydzień -dwa a potem jak się przyzwyczają to nawet jak myśliwi chcą wypłoszyć to zwierzyna się nie boi ...