Odp: Wiosna 2016
A ja mam kukurydzę jak ryż ............w wodzie .
U mnie wczoraj rano już śladu po deszczu nie było...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ja mam kukurydzę jak ryż ............w wodzie .
U mnie wczoraj rano już śladu po deszczu nie było...
Sąsiada qq za moim płotem wczoraj już była pozwijana w rurki, tyle dało te 15 minut piątkowej burzy. Od godziny chlapie i ładnie obniesione, trochę podciągnie jeszcze mi zboża bo było już źle. Mimo wszystko nastawiam się na zakup zboża w żniwa.
Ja też się nastawiam na zakup zboża... 500zł tona mieszanki bądź 550zł ... U mnie dziś ciemno chyba będzie padać nawet i tak pokazują pogody... Później jak coś będzie padać to przed deszczem będe pryskał mocznikiem itp kukurydzę.. Po ostatnim zabiegu jak tyle padało i wgl to ładnie pociemniała QQ... Jak będzie tego deszczu to będzie coś plonu...
u mnie dzisiaj wlało jakieś 16l/m a już było bidnie
u mnie w końcu dopadało
Maszyny nasmarowane, zatankowane i czekają na żniwa. Mam zamiar w sobotę ruszyć z jęczmieniem
masakra, a ja jestem w częściach...
Dziś zrobiłem 26 belek a łącznie jest 204 szt.. W sobotę jeszcze pykne 12-14szt... A i Forsiu do roboty...Gumowe sprzęgło w końcu poszło.. Trzeba do Pazdziorka dzwonić i zamówić...
EEE ja swoją 12 odpaliłem po zimie. Muszę zrobić jakieś łożysko chyba na bębnie. Jak wyjadę na podwórko to osłucham. A nie wyjechałem bo jesienią robiłem transfuzję oleju hydraulicznego do ciągnika i zapomniałem że trza dolać by krecił
Za chwilę wsiadam na forszaja i jadę belować , mam nadzieję ,że jakoś obaj wytrzymamy ten upał
Po rozmiarze kałurz śmiem stwierdzić że od 15z kawałkiem wpadało 30-40l/m i dalej daje
pohałasowało pokropiło i po balu . duchota ..
U mnie przed chwilą przestało grzmieć , popadało tak sobie ani mało ani dużo i nadal tak rosi , zawsze lepsze tyle niż nic.
Leje ostro... Jęczmień dołuje i inne zboża też..
dawaj deszcz do mnie
U mnie po południu trochę porosiło ,i w sumie z tym co wczoraj nie jest źle
dolało w nocy spokojnie 15 litrów ,
No i popadało fajnie
Dziś w ciągu dwóch godzin 60 l to chyba rekord od kiedy mam miarkę.
u mnie mniej, bo 27 mm w miarce, a tylko 40 km do ciebie
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo