Odp: Jaka jutro pogoda?
Sucho sucho sucho
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sucho sucho sucho
Syn pokazał mi ciekawą stronę, to było w piątek nad Polską
https://earth.nullschool.net/#2016/06/1 … 49.08,1058
u nas jak wiało to ułamało z wieży kościelnej cały krzyż i wbił się w dach kościoła. Jako tako u nas jeszcze nie było źle ale 15km dalej drzewa rwało z korzeniami...
jak by to zobrazować hmmm ... jest tak gorąco że za kosiarką zamiast trawy mam pokos siana
Możesz od razu belowac
Ja właśnie chwilę temu zjechałem od zgrabiania , z belowaniem czekam gdzieś do 17-stej teraz to grzeje jak na grillu
A no i u mnie grzeje A na bagnie to ładnie dusi te powietrze....
ja dzisiaj od 7 rano jeździlem z HDS a łeb to mi pęka od tego gorąca
sucho i pali żywcem . powtórka z ubiegłego roku .
Zero wiatru duchota straszna , a jutro jeszcze gorzej podobno.
Jutro chyba szybko padnę... Impreza na całego u kumpla, 30 urodziny...
dzieciaki przynajmniej mają dobrą pogodę na zakończenie roku ale na robotę w polu za bardzo grzeje. Wczoraj kosiłem mieszankę trawa+owies+jęczmień+pszenica i dziś trzeba się spieszyć aby zebrać bo będzie schło w oczach.
nie przesadzajcie, były temp. ponad 35 i robiło sie w polu
Pajej dla mnie takie temp to żaden problem: szczelna kabina, klimatyzacja i mogę robić cały dzień ale przy robieniu sianokiszonki taka pogoda nie jest dobra bo zamiast materiał więdnąć on wysycha.
U mnie schnie trawa za szybko. Suszę na siano bo na kiszonkę to za kosiarką trzebaby belować.
i ja tak robię wczoraj po południu koszone, a dziś do południa wałki i zabieram. A na siano to idealna pogoda, w środę wieczorem kosiłem i jutro zabieram. A najlepsze jest to że wystarczy jedno roztrzepanie.
Na siano pogoda idealna fakt , bardziej mnie martwi kukurydza , wody w glebie za wiele nie ma a te upały za dobrze na nią nie działają.
z racji że tymczasowo garaż zajęty to auto nocuje na dworze - dziś pierwsze skrobanie, szyba dosłownie zmrożona, a mieszkam na południowym zachodzie. Trawa na łąkach przybielona.
No to ładnie. U mnie przy ścianie 8* ale raz było że biało było wszędzie czyli mrozek był... Ale tako to mało deszczu... sucho... na glinie jak forsz wjedzie z pługiem to jak by odciął paliwo.. zdycha... same bryły wielkie...
u mnie tydzień temu spadło 50l wczoraj 8l nie jest xle
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo