Odp: Rura wysypu zboża
Ona raczej telepie czyli jak by bez łożysk luzem latała.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Rura wysypu zboża
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ona raczej telepie czyli jak by bez łożysk luzem latała.
No właśnie,po jednej stronie nie ma łożyska tylko ta tuleja łącząca,na tym musi mieć luz,chyba że lożysko to w zbiorniku kaput.
żmijka w zbiorniku jest cicha a luz na tulejce wyjściowej jest max 2mm. Mi się wydaję, że ten bolec jak zazębia żmijkę w rurze odpowiada za chrobot.
pewnie ślimak z rury nie wchodzi do końca i sie telepie lepiej uważaj na to bo jak ślimak w zbiorniku będzie chodził a w rurze wysypu nie to ci rozwali co nieco .
Więc co zrobić, żeby nie chrobotało? Opuścić na fasolkach żmijkę na max na dół? Tzn Podnieść rurę do wysypu, opuścić żmijkę aż dojdzie do końca i będzie dobrze?
u mnie wygięła się blacha na końcu rury tam gdzie jest łożysko i musiałem wyprostować blachę i wtedy żmijka się wysunie i lepiej będzie wchodzić na sworzeń
Czyli rozłożyć rurę do wysypu i opuścić aż dojdzie do max na tej blasze u góry?
Nie wiem o co ci chodzi po prostu żmijka z rury ma ładnie wchodzić na bolec od żmijki co jest w zbiorniku
Nie wiem czego ale ja wiem dzięki. Spróbuje!
Tomek chodzi mu o opuszczenie,wsunięcie ślimaka w rurze,aby wchodził do końca na bolec ślimaka ze zbiornika
Z Polskiego na Polski ale tak. Marek a tobie jak w 14tce chodzi rura na pusto? Cicho?
Decyzja zapadła. Wymiana nieszczęsnych tulejek na łożyska. Jutro przyjdą Fagi na zbiornik i na koniec rury. Zobaczymy czy będzie cisza. Tuleki są na kształt łożysk UC 207 http://allegro.pl/lozysko-samonastawne- … 09504.html Stąd moje pytanie! Na pewno już wymienialiście tulejki albo łożyska. Szybko wziąłem się za rozbiórkę i nie zwróciłem uwagi jak była tulejka ta na końcu rury. Wypustem łożyka do zewnątrz czy do wewnątrz? Łożysko tak jak i tulejka ma wypust z imbusami do przykręcenia na wałek i ma być do zewnątrz czy do wewnątrz?
witam panowie morze wie ktoś z uzytkownikow 514 jak musza byc naciągniete linki od rury spustowej czy jak jest zlozona to tez musi byc napręzona
U mnie są napięte jak rozłożona jak i złożona
dziekuje za odpowiec musze podciągnąc bo mam luzno
U mnie jak rozłożona napięte, jak złożona to luźne.
Witam doświadczonych forumowiczów! Jest to mój pierwszy post na tym forum więc jeśli pomyliłem temat to proszę o wyrozumiałość i przeniesienie do odpowiedniego. Do rzeczy: W moim 514 podczas wysypywania ziarna ze zbiornika, ziarno wysypuje się w miejscu łączenia rury ze zbiornikiem. W zbiorniku jest kołnierz metalowy i na niego nachodzi rura. W tym właśnie miejscu ziarno sie wysypuje na ziemię. Próbowałem podciągnąć rurę do góry bo wydawało mi się że za bardzo leży i poprawy nie było. Czy ktoś przerabiał ten temat? Jak mogę temu zaradzić? Dodam jeszcze że mam kółka do prowadzenia liny do wymiany bo ciągle linka z nich spada i nie mogę złożyć rury bo się sworzeń za mało chowa. Muszę go pchnąć i dopiero można składać rurę Proszę o porady i z góry dziękuje za odpowiedz
ja uszczelniam pianką jak sie uda to przełamuje sie tak ze po złożeniu rury dalej jest szczelne, jak sie nie uda próbuje jeszcze raz
Tam ma być uszczelnienie z gąbki. Weź stary tapczan i sobie wytnij.
Dziękuje panowie za cenne wskazówki Już wiem co robić
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Rura wysypu zboża
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo