Temat: Paleciak
Pany.Zakupiłem maszt od widlaka ten wysoki i przystosowałem go do Forszaja.Na drugi dzień już była na niego robota.Rozładunek kręgów pod szambo i palet z cegłą.Chorowałem na coś takiego w w końcu jest podoba mi się zarąbiście.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Paleciak
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pany.Zakupiłem maszt od widlaka ten wysoki i przystosowałem go do Forszaja.Na drugi dzień już była na niego robota.Rozładunek kręgów pod szambo i palet z cegłą.Chorowałem na coś takiego w w końcu jest podoba mi się zarąbiście.
To gratulacje a na tyle go masz czy z przodu ?
Na razie na tyle ale chciałbym aby znalazł się z przodu.Muszę się trochę podenerwować odwracaniem głowy to wtedy będę go przestawiał na przód.
Z przodu to nie takie proste go zamontować żeby było dobrze :hmmm: jak by jeszcze do niego chwytak do bell dorobił to by było coś
Rób na przód, całkiem inna robota. Znajomy ma na starym MTZ z przodu na stałe i sporo prac nim wykonuje
Jeżeli ktoś ma zamontowany na stałe maszt paleciaka do forsza, prosiłbym o jakąś fotkę
na stale to nie najlepszy pomysl. przedni tuz i na niego widlak i co tylko chcesz innego.
na stałe nie jest, dorobione będzie jeszcze mocowanie do mtz-ta na zimę będę przekładał.
no no masywnie to wyglada ile ładowności wychodzi tak zeby bezpiecznie było podnosić na tej wysokości?
Andrzeju te śruby za słabe na taki udźwig. U mnie mocowanie do cięgła wygięło się a zrobiłem dość mocno. Jakby były jakieś mocne,a te pręty gwintowane miękkie.
Pręty gwintowane twardość 8,8 fi 24 mm leżały w garażu takie końcówki, gdyby się gięły dospawa się grube płaskowniki. Forsować go nie będę, te 0,5 t podniósł na wolnych obrotach jakby łycha była pusta. Jego praca na forszu to w czasie upraw jako skrzynia na kamienie, w czasie siewów z tyłu AUŚ na łyżce zboże jednocześnie podwieźć.
Nie to pół tony to będzie trzymać, ja na przód jak podczepiam widlaka, to paleta nawozu już nieźle rządzi ciagnikiem, ale powoli bez zbędnej głupoty wszystko trzyma się kupy a robota idzie sprawniej. Z tym że u mnie maszt chyba więcej waży, bo ma 3.5m podnoszenia.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Paleciak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo