Temat: kupie pokosówke

kupie pokosówke na chodzie bez hedera i tanio smile

2

Odp: kupie pokosówke

nowy projekt? chwal się...

Śruby kręcą się w tą samą stronę czy to ursus, zetor, czy forsz

3 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2016-07-18 23:07:25)

no więc tak mam kosiarkę dyskową 3m ale na tuza(boczna nie nadaje się do tego co uprawiam) ale u mnie tuza zrobić to problem z napędem i słabą widocznością bo była by dość daleko wiec mam ją założoną na tył i jeżdżę do tyłu ale tak można wytrzymać godzinę a nie 10 więc zamarzyłem o pokosówce i jest nie daleko ale chce 5 tyś i kompletny złom do tego kupa roboty żeby dopasować kosiarkę do niej nie wspomnę o napędzie i pewnie kupię kabinę do pokosówki i założę do 303 (oryginał to nieporozumienie bo widoczność zerowa)i przerobię go żeby jeździł na stałe do tyłu jest też druga sprawa żeby jeżdzić do tyłu bo często podczepiam widlaka i nie wygodnie jeździć z wykręconą głową.

Tomek, ile razy ty już tego 303 przerabiałeś? smile

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

5 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-07-19 08:49:29)

Tomek ale powiedz mi czemu pokosówka, czemu kosiarka? W innym wątku piszesz że taka technologia jest lepsza od "reglone". Pytam się jakie są jej zalety w czym jest lepsza od chemicznego rozwiązania problemu?

6

Nie wiem jak inne rośliny, ale w gryce zbiór dwuetapowy daje 15-20% zwyżkę plonu, co kilkakrotnie zostało potwierdzone w moich okolicach i 90% gryki jest tak u nas zbierane. Ponadto jak ktoś ma zgłoszoną ekologię to nie ma praktycznie innego wyjścia aby zebrać dobry towar.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7

Krzysiek napisał/a:

Tomek ale powiedz mi czemu pokosówka, czemu kosiarka? W innym wątku piszesz że taka technologia jest lepsza od "reglone". Pytam się jakie są jej zalety w czym jest lepsza od chemicznego rozwiązania problemu?

akurat sieje takie roślinki które trzeba ściąć po prostu nie da się tego opryskać i zebrać bo są większe straty a o wilgotności nie wspomnę ,nie ma innej opcji.

8

forszaj303 marek napisał/a:

Tomek, ile razy ty już tego 303 przerabiałeś? smile

co roku mam inny pomysł na niego smile

9

ile ma teraz kół?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

10

MAREKPE napisał/a:

Nie wiem jak inne rośliny, ale w gryce zbiór dwuetapowy daje 15-20% zwyżkę plonu, co kilkakrotnie zostało potwierdzone w moich okolicach i 90% gryki jest tak u nas zbierane. Ponadto jak ktoś ma zgłoszoną ekologię to nie ma praktycznie innego wyjścia aby zebrać dobry towar.

Nie żebym Ci nie wierzył ale powiedz skąd bierze się to 15%. Nie ogarniam jak to możliwe.
3-4 dni przed zbiorem idzie relgone i co nagle 15% więcej?

11

Fenol napisał/a:

ile ma teraz kół?

koła są cztery tyko zmienia się rozstaw w zależności co robię jak widlak to normalnie jak kosiarka to 2metry.

12

Krzysiek napisał/a:
MAREKPE napisał/a:

Nie żebym Ci nie wierzył ale powiedz skąd bierze się to 15%. Nie ogarniam jak to możliwe.

W przyrodzie już tak jest, że roślina jak doznaje z jakiegoś powodu szoku zagrażającego jej istnieniu stara się wydać jak najwięcej i jak najdorodniejszych nasion aby gatunek przetrwał. Odcięcie od korzenia sprawia, że przez kilkadziesiąt godzin reszta zapasów będących w obiegu lokowana jest w nasionach, oprysk kasuje natychmiast i obieg zostaje zatrzymany, bo po to się go stosuje.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

13

MAREKPE napisał/a:
Krzysiek napisał/a:
MAREKPE napisał/a:

W przyrodzie już tak jest, że roślina jak doznaje z jakiegoś powodu szoku zagrażającego jej istnieniu stara się wydać jak najwięcej i jak najdorodniejszych nasion aby gatunek przetrwał. Odcięcie od korzenia sprawia, że przez kilkadziesiąt godzin reszta zapasów będących w obiegu lokowana jest w nasionach, oprysk kasuje natychmiast i obieg zostaje zatrzymany, bo po to się go stosuje.

Dokładnie... Tak samo jak u znajomego jabłoń czy już inne drzewko nie pamiętam jakie nie dawało wgl owocu... Wziął siekierę i pokaleczył ją... Na następny rok gałęzie się uginały...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

14

ahaaaaaaaaaaaa