Temat: kupie pokosówke
kupie pokosówke na chodzie bez hedera i tanio
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupie pokosówke
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kupie pokosówke na chodzie bez hedera i tanio
nowy projekt? chwal się...
no więc tak mam kosiarkę dyskową 3m ale na tuza(boczna nie nadaje się do tego co uprawiam) ale u mnie tuza zrobić to problem z napędem i słabą widocznością bo była by dość daleko wiec mam ją założoną na tył i jeżdżę do tyłu ale tak można wytrzymać godzinę a nie 10 więc zamarzyłem o pokosówce i jest nie daleko ale chce 5 tyś i kompletny złom do tego kupa roboty żeby dopasować kosiarkę do niej nie wspomnę o napędzie i pewnie kupię kabinę do pokosówki i założę do 303 (oryginał to nieporozumienie bo widoczność zerowa)i przerobię go żeby jeździł na stałe do tyłu jest też druga sprawa żeby jeżdzić do tyłu bo często podczepiam widlaka i nie wygodnie jeździć z wykręconą głową.
Tomek, ile razy ty już tego 303 przerabiałeś?
Tomek ale powiedz mi czemu pokosówka, czemu kosiarka? W innym wątku piszesz że taka technologia jest lepsza od "reglone". Pytam się jakie są jej zalety w czym jest lepsza od chemicznego rozwiązania problemu?
Nie wiem jak inne rośliny, ale w gryce zbiór dwuetapowy daje 15-20% zwyżkę plonu, co kilkakrotnie zostało potwierdzone w moich okolicach i 90% gryki jest tak u nas zbierane. Ponadto jak ktoś ma zgłoszoną ekologię to nie ma praktycznie innego wyjścia aby zebrać dobry towar.
Tomek ale powiedz mi czemu pokosówka, czemu kosiarka? W innym wątku piszesz że taka technologia jest lepsza od "reglone". Pytam się jakie są jej zalety w czym jest lepsza od chemicznego rozwiązania problemu?
akurat sieje takie roślinki które trzeba ściąć po prostu nie da się tego opryskać i zebrać bo są większe straty a o wilgotności nie wspomnę ,nie ma innej opcji.
Tomek, ile razy ty już tego 303 przerabiałeś?
co roku mam inny pomysł na niego
ile ma teraz kół?
Nie wiem jak inne rośliny, ale w gryce zbiór dwuetapowy daje 15-20% zwyżkę plonu, co kilkakrotnie zostało potwierdzone w moich okolicach i 90% gryki jest tak u nas zbierane. Ponadto jak ktoś ma zgłoszoną ekologię to nie ma praktycznie innego wyjścia aby zebrać dobry towar.
Nie żebym Ci nie wierzył ale powiedz skąd bierze się to 15%. Nie ogarniam jak to możliwe.
3-4 dni przed zbiorem idzie relgone i co nagle 15% więcej?
ile ma teraz kół?
koła są cztery tyko zmienia się rozstaw w zależności co robię jak widlak to normalnie jak kosiarka to 2metry.
MAREKPE napisał/a:Nie wiem jak inne rośliny, ale w gryce zbiór dwuetapowy daje 15-20% zwyżkę plonu, co kilkakrotnie zostało potwierdzone w moich okolicach i 90% gryki jest tak u nas zbierane. Ponadto jak ktoś ma zgłoszoną ekologię to nie ma praktycznie innego wyjścia aby zebrać dobry towar.
Nie żebym Ci nie wierzył ale powiedz skąd bierze się to 15%. Nie ogarniam jak to możliwe.
3-4 dni przed zbiorem idzie relgone i co nagle 15% więcej?
W przyrodzie już tak jest, że roślina jak doznaje z jakiegoś powodu szoku zagrażającego jej istnieniu stara się wydać jak najwięcej i jak najdorodniejszych nasion aby gatunek przetrwał. Odcięcie od korzenia sprawia, że przez kilkadziesiąt godzin reszta zapasów będących w obiegu lokowana jest w nasionach, oprysk kasuje natychmiast i obieg zostaje zatrzymany, bo po to się go stosuje.
Krzysiek napisał/a:MAREKPE napisał/a:Nie wiem jak inne rośliny, ale w gryce zbiór dwuetapowy daje 15-20% zwyżkę plonu, co kilkakrotnie zostało potwierdzone w moich okolicach i 90% gryki jest tak u nas zbierane. Ponadto jak ktoś ma zgłoszoną ekologię to nie ma praktycznie innego wyjścia aby zebrać dobry towar.
3-4 dni przed zbiorem idzie relgone i co nagle 15% więcej?W przyrodzie już tak jest, że roślina jak doznaje z jakiegoś powodu szoku zagrażającego jej istnieniu stara się wydać jak najwięcej i jak najdorodniejszych nasion aby gatunek przetrwał. Odcięcie od korzenia sprawia, że przez kilkadziesiąt godzin reszta zapasów będących w obiegu lokowana jest w nasionach, oprysk kasuje natychmiast i obieg zostaje zatrzymany, bo po to się go stosuje.
Dokładnie... Tak samo jak u znajomego jabłoń czy już inne drzewko nie pamiętam jakie nie dawało wgl owocu... Wziął siekierę i pokaleczył ją... Na następny rok gałęzie się uginały...
ahaaaaaaaaaaaa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupie pokosówke
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo