Odp: Żniwa 2016
a u nas już prawie dożynki znika wszystko z pola w mgnieniu oka ... mi zostało tylko 5 ha pszenicy i po zniwach ....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a u nas już prawie dożynki znika wszystko z pola w mgnieniu oka ... mi zostało tylko 5 ha pszenicy i po zniwach ....
u nas rzepaki zaczęli , zielone i wilgotne, ja swoje dziś skończyłem bez rewelacji , jutro do pszenżyta , spróbować ,
ja dzisiaj skonczyłem rzepak, wilgotnosc srednio 7-8%. plon bez szału, jeszcze nie odwiozłem, ale mysle ze w okolicy 3 ton
ja skończyłem rzepak wilgotność 6,5% plon jakieś 2,2ton szału nie ma
Plon rzepaku w moich stronach tragedia
u mnie rzepak dziadostwo z 2 ha niecałe 3,5t w tym 8,5% zanieczyszczeń tj pszenicy
Wczoraj ściąłem 2 ha pszenicy i 2 ha pszenżyta. Mozaika od 4 do 6klasy , plon mizerny pszenżyto ledwo 4 t z ha pszenica 5. Oby reszta była lepsza .
a jak ceny pszenicy, bo w moich okolicach ceny jeszcze nie ma
U mnie jak pszenzyto 4t odda to juz jest dobrze
rzepak 2.7 t z ha , pszenice wczoraj 12% wilgotności dają dobrze lecz się skończyło bo rano popadało 3 litry na metr, ale kuku rewelacyjne rok sprzyjający na kiszonki po 3 metry wysokości , ziarnowe też bomba,
Facelia z V klasy 1,7ha nie ważyłem ale max 400kg całego kawałka.
a ja już drugi dzień nie mogę kombajnu ustawić patyki zabijają całe sita
Rzepak wykoszony. Średnia 4 t/ha.
a jak ceny pszenicy, bo w moich okolicach ceny jeszcze nie ma
Od 540 do 570 brutto! !!
no ja juz prawie po zniwach 3 ha mieszanki przesiewanej po pszenzycie . pół zbiorów co w tamtym roku. Tragedia..... i białych ogonów chyba będzie mnie. Deutz Fahr się spisał super. zero awari
Oj.......... będą się ciągły. Prognozy pogody są nie ciekawe. Wczoraj zacząłem zboża i złapałem 3 ha pszenżyta przed mżawką.
Pajej napisał/a:a jak ceny pszenicy, bo w moich okolicach ceny jeszcze nie ma
Od 540 do 570 brutto! !!
masakra. rzeoak w plecy, groszek na koszty i jeszcze ta cena pszenicy, a wydajność nie powala 6 może 7t/ha
Żniwa? Jakoe żniwa? To już? U mnie bizon jeszcze śpi, silosy do czyszczenia, a na polach prucz pszenżyta wszystko zielone.
Pajej napisał/a:a jak ceny pszenicy, bo w moich okolicach ceny jeszcze nie ma
Od 540 do 570 brutto! !!
Tak liczę że do 2020 zejdzie na 101 Euro i tak zostanie
Andrew89 napisał/a:Pajej napisał/a:a jak ceny pszenicy, bo w moich okolicach ceny jeszcze nie ma
Od 540 do 570 brutto! !!
masakra. rzeoak w plecy, groszek na koszty i jeszcze ta cena pszenicy, a wydajność nie powala 6 może 7t/ha
Co tak płaczesz 6-7ton z hektara pszenicy to bardzo dobry wynik. Na piachu jak jest 4 to jest super. inni mają gorzej.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo