Odp: Żniwa 2016
Ta pompa o 1 w nocy u mnie była......
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ta pompa o 1 w nocy u mnie była......
czy sitko było brudne trudko określić bo się wypalało co było ... dziwne sytuacje ... z racji że można jeszcze coś tam pokosić ale daje sobie już siana ... szkoda spalić maszynę trzeba poszukać co się za tym kryje
Koniecznie zobaczcie http://www.stoislaw.com.pl/attachments/ … u_2016.pdf
to jest chore. jakis głupek zajmnie sobie kolejke na cały dzien a przyjedzie raz czy dwa a inni beda czekac
K... Jak dziś było do cięcia to dolało...
Ja pamiętam 2 żniwa które ciągnęły się przez 1,5 miesiąca, te zapowiadają się trzecie. Mój problem jest oczywiście mniejszy produkuję zboża paszowe.
Wczoraj wykosiłem ok 6 hektarów i znowu przyszła burza i po robocie
owies skończony, trochę ponad 4t/ha, jeszcze pszenżyto stoi i czeka...
u mnie tez dolało, znowu postój z dwa dni jak nie popada, na owies jade z randapem i na czesc pszenicy, a jak by tego było mało brat rozwalił o kamien zbiornik paliwa w masseyu, trzeba zciagac z francji nowy bo uzywka nie osiagalna, czekam na rzeczoznawce chcem zrobić na autocasco bo nowy 5 koła kosztuje, ostatecznosc to klejenie ale wszyscy mi odradzają, w tej sytuacji ide kopać dół zeby zakopac brata
głębokości wg pogody na polsacie do poniedziałku kombajn moknie. Chyba dobrze, że żyto poszło na sieczke
mój nie moknie chyba że na polu go dopadnie
Yokoslaw a spawanie tak jak np. zderzaki samochodowe
u mnie tez dolało, znowu postój z dwa dni jak nie popada, na owies jade z randapem i na czesc pszenicy, a jak by tego było mało brat rozwalił o kamien zbiornik paliwa w masseyu, trzeba zciagac z francji nowy bo uzywka nie osiagalna, czekam na rzeczoznawce chcem zrobić na autocasco bo nowy 5 koła kosztuje, ostatecznosc to klejenie ale wszyscy mi odradzają, w tej sytuacji ide kopać dół zeby zakopac brata
Przeczytaj oznaczenie tworzywa na zbiorniku np. PP, ABS itp. Kupujesz spoiwo takie jak materiał zbiornika i musi trzymać.:dance:
nie wiem, kazali mi z ubezpieczalni go nie dotykać dopóki nie przyjedzie rzeczoznawca. spawanie to ostatecznośc jak mi nie dadzą kasy
Po rzeczoznawcy oczywiście a kasę wydasz na co chcesz! Pomyśl jeżeli masz zbiornik z np. ABS i kupisz spoiwo z ABS i zagrzejesz to stworzy litą całość, która pod wpływem temperatury zrobi litą całość to po co nowy zbiornik. Ja roztrzaskaną osłonę od kosiarki spawałem i trzyma co mowa zbiornik co nie ma kontaktu z kamieniami i trawą. Ja bym tego nie nazwał spawaniem mimo, że to tak się nazywa. Ja nazwał bym to lutowaniem.
czekam na deszcz, zniwa zakończone bo gryka słonecznik i kuku chuba sie nie liczy. Rece mi opadaja i musze wziąść cos na spokojność. Nie było dnia bez awarii dzis 1,5ha kosiłem od 12 do teraz bo ciagle cos nawalało. wjezdzam do garazu ja na sprzegło a tu trach i kombajn dalej jedzie urwało sie ciegno od sprzegła. całe szczęscie że geraz blaszak.i tylko blacha pogięta i motowidła. Chyba kombajn chce na zyletki gdybym miał tylko kase to juz wisiałby na OLX
yokoslaw napisał/a:u mnie tez dolało, znowu postój z dwa dni jak nie popada, na owies jade z randapem i na czesc pszenicy, a jak by tego było mało brat rozwalił o kamien zbiornik paliwa w masseyu, trzeba zciagac z francji nowy bo uzywka nie osiagalna, czekam na rzeczoznawce chcem zrobić na autocasco bo nowy 5 koła kosztuje, ostatecznosc to klejenie ale wszyscy mi odradzają, w tej sytuacji ide kopać dół zeby zakopac brata
Przeczytaj oznaczenie tworzywa na zbiorniku np. PP, ABS itp. Kupujesz spoiwo takie jak materiał zbiornika i musi trzymać.:dance:
Jak to sie czasami ciesze że mam poczciwego forszaja, za 5 tys zrobiłbym w nim niezły remont silnika,ale cóż taka kolej rzeczy.
owies skończony, trochę ponad 4t/ha, jeszcze pszenżyto stoi i czeka...
W południe miałeś przerwę bo wystąpiłeś w Agrobiznesie,a tak swoją drogą to o co chodzi tej agencji bo przez telefon rozmawiałem i tematu nie zrozumiałem.
miałem kosić żyto po 17 wyjechałem 17,5% pojechałem w owies 15,2..... nakosiłem przyczepę i dałem spokój...
a może dorobić nowy koło lodzi jest firma co dorabia zbiorniki ostatnio robili mi do kombajnu mówili że dorobją każdy
Spawanie plastiku ok ale to trzeba pierw odtłuścić itu jest problem, bo on cały w ropie....
nie wiem, kazali mi z ubezpieczalni go nie dotykać dopóki nie przyjedzie rzeczoznawca. spawanie to ostatecznośc jak mi nie dadzą kasy
Jeżeli nie dadzą kasy, nie da się dorobić w tej firmie koło Łodzi, ani pospawać, to kop ten dół
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo