Temat: kupię mdw 514

Kupię fortschritta 514 cena w granicach 50tys. Tel. 785326613

2

Odp: kupię mdw 514

3 do kompletu? smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

3

No mój niestety jeszcze nie jest MDW więc nie spełnia kryteria. Ale jest do opchnięcia

E 516 na części
Telefon 695 076 269

4

ile chcesz i w jakim jest stanie. kusi mnie zeby kombajn zmienic ale chyba nie na forszaja

Rolnik z powołania:-)

5

Jest do sprzedania razem z przystawką do kukurydzy. Podwyższony zbiornik, szerokie koła, sieczkarnia biso na elektromagnes, wysoka osłona na chłodnicy, silnik na prawdę chodzi jak powinien. W ubiegłym roku w tamte upały zero problemu z grzaniem. Kombajnu jestem pewien w 100%. Cena za całość 50 tyś.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6

Pajej kolega który właśnie dokupił 512 do 514 miał wcześniej przez 3 lata dominatora 58 S, w stanie bdb. 514 mówi że to jest to, miał i ZO56. Więc to nie żaden blamaż przesiąść się z claasa na forsza.

7

gdyby sklep z częsciami był w promieniu 100km to nie zastanawiałbym sie chwili tylko szukał forszaja, ale perspektywa czekania na kuriera jakos mnie odstrasza

8

Papej odpuść sobie 514, dupa boli jak diabli i nogi drętwieją...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

Dokładnie przedwczoraj po południu zamawiałem w pszennie czesci do 514 a na drugi dzień już były!!!
Według mnie kurierem jest wygodniej
Czasami w agromie nie ma do bizona części i trzeba szukać...
A tu zamawiam i na drugi dzień jest a w miedzyczasie rozbieram i wyciągam uszkodzone elementy...

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

10

co to za przystawka do kuku? dlaczego tyłek boli bo całymi dniami sie siedzi a nie naprawia?

11

No dokładnie, bo się kosi a nie remontuje. Przystawka to węgierska Oros z rozdrabniaczem. Podobno miała być taka super ale jak się okazało nie do końca... Ten temat już zostawię... Na szczęście znajomy z dużą tokarnią opanował sytuacje i podorabiał nowe ośki i wałki poroztaczał na prosty wymiar i chodzi jak powinna. Co do kombajnu to uwierz mi sprzęt jest na prawdę super. Z 516 nie byłem zadowolony. Tego aż szkoda sprzedawać ale dwóch nie będe trzymać bo nie miałby kto nim jechać. A zatrudnić jakiegoś pegerusa i patrzeć jak katuje sprzęt to nie dla mnie. Teraz 4 sezon jest u mnie i zrobiłem nim 400 mth

E 516 na części
Telefon 695 076 269

12

zastanawiałem sie ale wyszła taka sprawa ze szkoda gadac. chyba bede brał duzy kredyt... ale nie na sprzęt

13

To cóż się stało Pajej ? Napisz jak tak w temacie " Ręce Opadają "

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

14

Leszek ile chciałbys za sam kombajn? wrzucisz jakies foty?

15 Ostatnio edytowany przez Laszek (2016-08-14 10:39:53)

Sam kombajn to jakieś 35... Swoje mam pokoszone a teraz jeszcze w wiosce obok na usłudze jestem bo gościowi skrzynia padła w bizonie i nie ma natchnienia robić, co chwila jeszcze ktoś przychodzi żeby coś skosić
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 85#p121285

E 516 na części
Telefon 695 076 269

16

nie błyszczy sie smile z wygladfu kombajn jak kombajn.
https://www.youtube.com/watch?v=jT5yAW5gU5g zobaczyłem ten film i jestem w szoku bo po pierwsze ale to idzie w takiej trawie, a po drugie jak tam cicho, normalnie sobie rozmawiaja...

17

Jaka wydajność taka prędkość takiego lichego to u nas nie zobaczysz jak by wjechał co sypie 6 ton to tak szybko by nie pomykał.

18

No otwarcie to mówię że wyglądem nie powala ale nie chyba tylko to się liczy. Technicznie wszystko gra. Tak jak przy 303 silnik już wywinął co było możliwe i mamy go tam dosyć tak w 514 silnik jest igła, mocy mu nie brakuje, nie kopci no i się nie grzeje. Co ciekawe ma nawet płomieniówkę smile tak jak u mnie w kukurydzy to super sprawa.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

19 Ostatnio edytowany przez androl (2016-08-14 22:52:59)

Oglądałem dziś 512, (nakręcił mnie kolega na forsza) kupił nie kupił zobaczyć mnie kordziło, choć drogawy no ale na zdjęciu wyglądał atrakcyjnie. Przez telefon według właściciela unikalny stan, super zadbany, oczko w głowie właściciela. Oczywiście zawiodłem się na miejscu. Najlepsza była mina właściciela gdy z kolegą wybraliśmy wiadro kamieni, jeden ledwo wyszedł przez szufladę.
Laszek żebyś nie pomyślał że coś Ci insynuuję, po prostu taką miałem dziś nieudaną wycieczkę.

20

Tego kombajnu akurat jestem pewien i każdemu tu z czystym sumieniem bym go sprzedał. Jak go kupiliśmy to na drugi dzień wysiadło prawe łożysko na bębnie, pojechałem do tego gościa po ściągacz i wszystkie części co chciał dać to był mocno przejęty że następnego dnia awaria. Ale to przecież tylko łożysko i żadnych pretensji do niego nie miałem

E 516 na części
Telefon 695 076 269