Odp: GG FORUMOWE
Jak normalny rok to plon ziarna = słomy. A cena u nas 120 -140 zł/tona
dzieki powiem wujkowi
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 304 305 306 307 308 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak normalny rok to plon ziarna = słomy. A cena u nas 120 -140 zł/tona
dzieki powiem wujkowi
Duża kostka po krone big HP waży około 600 -700 kilo. Duuużo więcej niż balot mokrej siano -kiszonki.
Jaki ma wymiar kostka
Chłopaki macie jakieś sprawdzone mierniki PH do gleby? Podrzucicie linki? Najlepiej wtykany w ziemię a nie ten do robienia błotka w celu zmierzenia PH.
90x120x250
To nie ma szansy aby z suchej słomy zrobić 700kg.
To ile ? 500 ? Nie mam pojęcia bo nie wazylem a to tylko moja mylna orientacja w porównaniu jak już pisałem do mokrego bela siano kiszonki. Jeżeli masz dokładne dane to podziel się , będę mądrzejszy. ..
Kiedyś jak u mnie prasował dużą kostką vicon 90x120x250 to jak się zaparłem to kostka ani drgnęła. Kolega jak ładował je na przyczepy 914 to brał tylko po jednej bo mówił że dwóch nie ma szans podnieść. Szkoda że właśnie żadnej nie ważylismy
nie no własnie Zetorem 5 kostki plus maszt od widlaka ... spokojnie dźwigał więc dla tego pytam ile to może ważyć ...
Suchą słomę to w przypadku mojej prasy 90/80/220 zbiję gdzieś na 200 kg jeśli jest wilgotna to 300 , znajomy ma NH 120/90/240 to przeciętnie 370 kg w suchej słomie i raczej już niewiele się da zbić bo noża w bok balota nie da się wbić .
hmmm nie macie mierników?
hmmm nie macie mierników?
Ja nie, i tak co 3-4 lata trzeba robić badania w stacji chemiczno rolniczej nie tylko na ph.
A ma ktoś coś najlepiej sprawdzonego?
jak ogłosic ze potrzebuje sie pracowników tylko z pominięciem danin dla państwa? na olx czy podobnych chyba strach?
które wybrać żeby opryskać ściernisko bo dużo deszczu a chwastów narosło.... http://allegro.pl/listing/user/listing. … u-1-1-0812
Karol wszystkie, lub większość mają tą samą dawkę, to ja brałbym najtańszy.
Ok... + ocet do tego ?
Nie praktykuję tego niech się wypowiedzą fachowcy. Jednak było już kilka razy o tym wspominane, i na przyszłe opryski muszę sobie zbadać twardość i ph wody bo wydaje mi się że odkąd zacząłem brać wodę ze studni to skuteczność oprysków spadła.
jak ogłosic ze potrzebuje sie pracowników tylko z pominięciem danin dla państwa? na olx czy podobnych chyba strach?
NP: Poszukuję pomocnika do prac rolnych.
ale urzednicy nie sprawdzaja takich ogłoszeń? ja chciałbym ominąć urzedy poprostu tyle pracował to dostaje kase tzw robota na czarno
Strony Poprzednia 1 … 304 305 306 307 308 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo