Odp: Żniwa 2016
Jak taki areał to 527mdw albo 517mdw!!!!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak taki areał to 527mdw albo 517mdw!!!!!
Celuj w Claasa 108, pewna maszyna i z częściami nie problem
u mnie na wsi pojawiło się nowe 527. W 4 czy 5 dni machnął 120 ha żyta w jednym kawałku. Hektary ubywają w oczach.
w konću dzisiaj skonczyłem żniwa
Dajcie Deszczu ... nic nie idzie zrobić ... sucho że masakra Wody z miesiąc niech pada
wojtas witaj w klubie tez wypatruje deszczu choc w tym miesiacu juz padał
Żniwa zbożowe skończone, zostało 2hektary rzodkiewki. Plony na ten rok jęczmień jary kiepsko średnia koło 3.5tony, pszenica ozima średnia myślę koło 7ton. Ogólnie jestem zadowolony, maszyna spisała się dobrze, miałem tylko dzień przestoju.
A u mnie znowu awaria. Eh ten Bizonek....
Krzysiek mocno wlało?
W końcu pada jupi ... bo sucho że jak koparka kopie to na 2m w głąb śladu wilgoci nie ma
W nocy porządnie wlało i nadal pada, żniwa skończone to niech pada
Wczoraj skończyłem belować słomę i pod wieczór jeszcze 16 beli sianka zrobiłem pozostało to wszytko pozwozić i zaczynać uprawy pożniwne.
Wczoraj żyto 14.6 wilgotność ok godziny 16 wiec kosimy do wieczora dzis wlało ok 25 litr na metr cienko to widzę jeszcze 30 hektarów zostało jazda jak nic
Krzysiek mocno wlało?
Nie miałem wyzerowanej miarki gdzieś pomiędzy 15 a 20l
Żniwa jeszcze nie zaczęte,wszystko czeka na pogodę.innym już porosło w kłosach,ja miałem później siane,oby sie udało zebrać.
u mnie dolało 30 litrów i dalej ciapie.
to dawaj deszcz do mnie
Byłem sprawdzić to poza skalą czyli 50 l. Przedwczoraj dopiero sprasowalem jeczmionke. Wczoraj rozsialem wapno agrosulca i teraz pytanie co tu zrobić? Talerzowka gruber talerzowka siew czy gruber talerzowka siew ? Co z nawozem poli6? Miało być 3 tyg po wapnie ale przez słomę się nie dało...poglownie czy przed uprawę?
tyle deszczu ale ci fajnie.
co zrobic za zaorałbym i na to nawóz zeby fosfor nie miał kontaktu z wapnem
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo